top of page

Helpota siivoamista lemmikkikodissa

Päivitetty: 27. elok. 2020

Kun taloon muuttaa lemmikki, sen mukana tulee myös paljon uusia siivoushaasteita. Karva, kuola, tahrat, tassuihin tarttuva lika – ja ihan perinteiset orgaaniset onnettomuudet – ovat nyt osa jokapäiväistä elämää.


Keräsimme tähän artikkeliin vinkkejä, joilla vältät mahdollisimman tehokkaasti suursiivouksen tekemistä etukäteen.


Pidä lemmikki puhtaana – eläimen terveys huomioiden

koira matolla

Lemmikin pitäminen peruspuhtaana on ensimmäinen askel tehokkaassa ennaltaehkäisyssä - kuitenkin lemmikin terveys ja hyvinvointi huomioiden.


Huomioi oman lemmikkisi tarpeet ja ominaisuudet. Monesti liika pesu shampoolla ja vedellä voi olla monesti haitaksi terveydelle – ja esimerkiksi normaalikarvainen kissa ei edes lähtökohtaisesti tarvitse säännöllistä pesua voidakseen hyvin.


Reagoi kuitenkin ajoissa kun lemmikki on likainen. Kylvetä lemmikki tarpeen mukaan siihen sopivin työkaluin. Kynnysmaton pitäminen eteisessä ja tahrojen huuhteleminen lenkiltä palatessa auttavat jo paljon.


Viime kädessä puhdas lemmikki ehkäisee myös huonekalujen ja kodin likaantumista.


Huonekalujen verhoilut


Verhoilujen materiaali vaikuttaa merkittävästi siihen, miten lemmikkien karvat tarttuvat huonekaluihin ja tekstiileihin. Esimerkiksi nahka, muovi ja tiheään kudotut tekstiilit ovat helpoimpia puhdistaa lemmikkien karvoista. Lisäksi ne ehkäisevät hajujen tarttumista.


Tämä kannattaa huomioida uusia huonekaluja ostaessa. Herkästi likaantuvan tekstiilihuonekalun päälle voi myös hankkia suojan, joka on helppo poistaa ja pestä koneessa.


Sama koskee koiran tai kissan sänkyä. Pörröinen sänky voi kaupassa näyttää hyvältä, mutta voi olla vaikea puhdistaa. Suosi materiaaleja, jotka on helppo pyyhkiä puhtaaksi karvoista ja pestä tahroista.


Tehokas pölynimuri ja harja


Hyvä pölynimuri on pakkohankinta, kun taloon muuttaa karvainen alivuokralainen. Imuri tarvitsee voimakkaan imukyvyn, laadukkaan suodattimen, ja vaihtosuuttimet lattian ja tekstiilien imurointiin. Näin imuri poistaa karvat lattialta, eikä vain työntele niitä ympäriinsä.


Pitkäkarvainen ja paljon karvaa levittävä lemmikki edellyttää tiheämpää imurointia. Muista myös huolehtia imurista – karvojen takia suodatin tulee nopeammin kylläiseksi.


Myös lemmikin karvojen poistoon soveltuva harja tai kivi auttaa huonekalujen päivittäisessä puhtaanapidossa, niin karvanputoilukautena kuin muutenkin.


Reagoi nopeasti ”onnettomuuksiin”


Näitähän lemmikkikodissa usein sattuu.


Paras ratkaisu on poistaa kaikki tahrat niin nopeasti kuin mahdollista. Mitä pidempään tahrojen annetaan istua lattioilla tai tekstiileillä, sitä vaikeampaa niitä on lopulta irrottaa. Ennaltaehkäisy ja nopea reaktio ovat puhtaanapidon kulmakiviä.


Tuuleta


Lemmikkikoti on erityisen altis tunkkaiselle ja epämiellyttävän hajuiselle sisäilmalle. Kun ilma vain sallii, anna ilman vaihtua vapaasti.


Valitse oikeat työkalut


Niin lemmikin pesu, lemmikkikodin siivoaminen, kuin myös auton ohjaamon puhdistaminen sujuvat helpoimmin oikeilla työvälineillä.


PetLine -sarjaan kuuluu turvallisia mutta tehokkaita ratkaisuja niin lemmikkien hygieniaan kuin kodin puhtaanapitoonkin. Tutustu niihin verkkokaupassamme.


bottom of page