top of page

Lemmikkien karvojen poisto auton istuimilta

Päivitetty: 27. elok. 2020

Silloin tällöin lemmikki matkustaa autossa, olipa se sitten matkalla eläinlääkäriin, kauppaan tai vain kävelylenkille kauempana kotoa. Vapaana matkustava eläin jättää hyvin herkästi jälkeensä irtokarvoja, jotka tarttuvat tiukasti istuimien verhoiluihin.


Karvat ovat ikävä vieras, sillä niitä on monesti vaikea saada irti penkistä – ainakin siihen asti, kun ne tarttuvat matkustajien vaatteisiin.


Karvojen irrottaminen istuimista ei onneksi kuitenkaan ole rakettitiedettä. Tässä artikkelissa esittelemme joitain työkaluja ja pesutapoja, joilla karvojen puhdistamisesta tulee ainakin hieman helpompaa.EnnaltaehkäisyParas tapa puhdistaa karvat on tietenkin välttää niiden pääätyminen penkille alunperin. Istuimella matkustava lemmikki on esimerkiksi hyvä harjata jo ennen matkalle lähtöä.


koira auto

Paljon karvaa menettävä eläin kannattaa kuljettaa mahdollisuuksien mukaan häkissä. Penkille voi myös asettaa penkinsuojuksen, tai sellaisen puuttuessa pyyhkeen suojaksi. Tällöin irtoava karja ei tartu penkkiin lainkaan, tai ainakin karvat voidaan rajata tiettyyn osaan penkkiä.Kumi- tai nitriilihansikasKarva tarttuu hyvin kumisiin materiaaleihin. Siksi hyvä ja helppo tapa aloittaa puhdistus on pyyhkiä penkit käsin kumisen tai nitriilisen hansikkaan kanssa. Myös muille muovisille materiaaleille muodostuva staattinen sähkö voi auttaa karvojen irrottamisessa.


Pyyhi istuimet ja verjoilut hansikkaalla samaan suuntaan. Suuri osa karvoista tarttuu todennäköisesti suoraan hansikkaaseen. Karvaa myös irtoaa istuimesta ja kerääntyy tupoiksi, jotka on helpompi poimia tai imuroida.KiviYksi kätevimpiä työkaluja karvanpoistoon auton istuimilta on karvanpoistokivi. Kivi on helppokäyttöinen kuin harja, ja irrottaa nopeasti ja tehokkaasti myös tiukkaan tarttuneet karvat yhdellä käsittelykerralla.


Istuin pyyhitään kivellä pitkittäisin vedoin yhteen suuntaan. Käsittely irrottaa karvat ja kerää ne yhtään kohtaan helposti irrotettaviksi keoiksi.


Kivi on kätevä työkalu, joka kannattaa säilyttää vaikka pysyvästi hansikaslokerossa. Puhdistus ei edellytä pesuaineita tai imurointia, mikä tekee puhdistuskivestä erittäin näppärän vaihtoehdon.
KumiharjaKumiharja on toinen helppo työkalu, joka kannattaa pitää aina mukana hansikaslokerossa. Kumiset harjakset irrottavat tehokkaasit karvaa tekstiilipinnoilta. Ajoneuvon istuimien lisäksi harja sopii käytettäväksi huonekaluilla, vaatteilla ja vuodevaatteilla.

kumiharja karvanpoisto karvojen puhdistus auton istuimilta


Kuminen harja on myös erittäin turvallinen vaihtoehto, joka ei varmasti vahingoita herkkiäkään tekstiilimateriaaleja. Harjaa pinta yhteen suuntaan, jolloin karvat irtoavat ja kerääntyvät helposti poistettaviin kekoihin.


Kuminen harja on erittäin helppo pitää puhtaana huuhtelemalla se juoksevalla vedellä.
PesuaineetSilloin tällöin istuimet, joilla matkustaa usein karvaturreja, kannattaa myös pestä. Etenkin lemmikkitalouksiin suunnitellut pesuaineet pehmittävät materiaalia ja irrottavat karvaa istuimien kuiduista. Kangasverhoiluille soveltuu esimerkiksi PetLine Sohvan- ja Mattojenpuhdistaja. Karvojen lisäksi se poistaa mutaa, kuolaa ja vaikka tassunjälkiä. Soveltuu myös herkille pinnoille eikä jätä tahroja. Täydennä sillä helposti puhdistusrutiinia kumiharjalla tai kivellä.Nahkaverhoiluiden puhdistamiseen soveltuu PetLine Nahkapuhdiste. Se poistaa tahroja, tassunjälkiä ja irrottaa karvoja. Samalla se imeytyy syvälle nahkaverhoilun materiaaliin ja paitsi puhdistaa, myös kosteuttaa ja hoitaa.


bottom of page