top of page

Homeen poistaminen veneestä

Päivitetty: 18. toukok. 2021

Jos epäilet veneessä olevan hometta, siihen on hyvä puuttua mahdollisimman pian. Homeella on haitallisia terveysvaikutuksia, ja kerran muodostunut homekerros voi säilyä vuosia otollisissa olosuhteissa. Home vaikuttaa etenkin allergia- ja astmapotilaisiin, mutta aiheuttaa helposti yskää ja hengitysongelmia.


Miten home tunnistetaan


Home on kosteissa tiloissa viihtyvä sieni. Se on erityisen yleinen pesutiloissa, keittiöissä ja varastotiloissa. Myös vene on erittäin edullinen kasvualusta homeelle jatkuvan kosteusriskin vuoksi.

home

Home on yleistä keväisin ja syksyisin, mutta se voi hyvin ympäri vuoden, jos olosuhteet ovat sille otollisia. Home haisee tunkkaiselta ja voi olla monen väristä. Home voi olla valkoista, harmaata, ruskeaa, vihreää ja mustaa.


Seinillä, lattioilla ja tekstiileillä ilmenevät värimuutokset ovat todennäköisiä homeen oireita.


Miten homeen muodostumista ehkäistään


Ennaltaehkäisy on aina jo ilmenneen ongelman korjaamista helpompaa – tämä koskee myös hometta.


Säännöllisellä hoidolla, tarkastuksilla ja ongelmiin ajoissa puuttumalla voit vähentää homeen ilmenemisen riskiä dramaattisesti.


Tärkeintä on ehkäistä kosteuden muodostumista kuivaamalla roiskeet ja varmistamalla riittävä ilmanvaihto veneen sisätiloissa. Suljetuissa sisätiloissa voi olla perusteltua harkita koneellista tuuletusta tai kosteudenpoistoa. Luukkujen, kaappien ja muiden suljettujen alueiden pitäminen mahdollisuuksien mukaan auki edesauttaa ilman vaihtumista.


Lika ja roiskeet, sekä suolavesi edistävät hometta. Kerääntyvä lika kannattaa puhdistaa mahdollisimman pian. Pidä tiikkipinnat puhtaana ja suojaa ne tarpeen mukaan.Suolevesi on myös hyvä huuhdella kannelta tarpeen mukaan. Pese tekstiilipinnat suolavedestä riittävän usein ja vedeneristä ne säännöllisesti.Tarkasta myös homeelle alttiit tilat ja pinnat säännöllisesti - suljetut tilat, alueet jonne vesi voi kerääntyä, ilmanvaihto, muut vastaavat tilat.


Tarkkaile ilmeneviä vuotoja, ja korjaa sellaiset mahdollisimman pian. Vuotojen korjaamisen tulisi muutenkin olla veneen ylläpidon prioriteetti.Miten home puhdistetaan


Optimaalinen homeenpoistaja on tehokas mutta turvallinen. Jotkin tuotteet sopivat vain tietyille

ma-fra mold off homeenpoistaja

materiaaleille - esimerkiksi kloorin käyttöä kannattaa varoa. Se toimii todennäköisesti hyvin tietyillä muovipinnoilla tai valkoisilla tekstiileillä, mutta voi olla haitallista herkemmillä materiaaleilla.


Turvallinen ja monipuolinen vaihtoehto on Ma Fra Mold Off -homeenpoistaja. Se soveltuu käyttöön useilla erilaisilla materiaaleilla. Se puhdistaa kumiveneitä, verhoiluja, keinonahkaa, suojapeitteitä, pelastusliivejä ja suojakatteita.


Mould Off on miellyttävän tuoksuinen ja klooriton tuote. Siksi so on turvallinen käyttää. Se ei myöskään vaikuta käsiteltävän pinnan väriin.Mould Off suihkutetaan pinnalle. Hankaa pinta huolellisesti puhtaaksi pehmeäkuituisella harjalla. Huuhtele pinta lopuksi runsaalla vedellä, tai pyyhi huolellisesti kuivaksi kostealla mikrokuituliinalla.bottom of page