top of page

Mikä on paras Rupes-laikka?

Päivitetty: 27. elok. 2020

Ei ole mikään salaisuus, että laikkamarkkinoilla on runsaasti valinnanvaraa. Laikkojen materiaali ja niihin käytetty teknologia ovat joustavia, mahdollistaen lukuisia erilaisia ratkaisuja hyvin erityisiin tarkoituksiin. Laikkatyyppejä on useita erilaisia: vaahtomuovia, villaa ja mikrokuitua. Jokainen näistä materiaaleista mahdollistaa niiden ominaisuuksien valinnan ja muokkaamisen.


Tämä materiaalien monipuolisuus on tietenkin hyvä asia – jokaiseen mahdolliseen tarkoitukseen on olemassa toimiva laikka. Toisaalta tämä valinnanvara aiheuttaa valinnan vaikeuden. Etenkin aloittelevan myllyttäjän voi olla haastavaa löytää aina sopiva laikka omaan tarkoitukseensa.


Voidaanko siis kysyä, mikä laikka on paras?


Yksi vastaus on, ettei yksikään laikka ole ylitse muiden. Jokaiselle laikalle on olemassa juuri se oikea käyttötarkoitus, jossa se on ylitse muiden. Laikan ominaisuudet riippuvatkin enemmän tilanteesta kuin laikasta itsestään.


Toinen vastaus on, että keltainen Rupes-laikka on jollei paras, niin ainakin monipuolisin työkalu valikoimassamme. Etenkin keltainen vaahtomuovilaikka on hyvin joustava vaihtoehto, mutta keltaisella koodilla on merkitty myös villalaikka.


Keltainen vaahtomuovilaikka on periaatteessa hieno työkalu, joka on tarkoitettu viimeistelyyn. Se antaa helposti sileän viimeistelyn, kun sitä käytetään hienon kiillotusaineen kanssa. Keltaista laikkaa voi kuitenkin myös soveltaa muihin tarkoituksiin. Käytettynä karkeamman hionta-aineen kanssa sitä voidaan käyttää myös hieman karkeampaan myllytykseen.


Keltainen laikka on siis erittäin monipuolinen työkalu, ja myös yksi parhaite myyviä laikkojamme juuri siitä syystä. Jos tallissasi olisi vain yksi ainoa laikka, sen tulisi olla keltainen Rupes.


bottom of page