top of page

Eroon pyörrejäljistä

Päivitetty: 27. elok. 2020

Yksi maalaamojen kestävimmistä päänsäryistä ovat pyörrejäljet. Erityinen ongelma ne ovat tummissa autoissa, joissa ne näkyvät tavallistakin paremmin. Näillä vinkeillä pääset kiusallisista jäljistä helpommin eroon.


Kiillota aina puhtaalla laikalla. Puhdista laikka usein ja pidä se kiillotuksen aikana puhtaana kaikesta liasta. Huolehti, että saat hionnan jälkeen kaiken pölyn pois kiillotettavalta pinnalta. Tähän tarkoitukseen soveltuu esimerkiksi erittäin pehmeä mikroliina ja Prestan Spray 'N Shine. Tällä tavalla vältät lian hankaamia jälkiä kiillotuksen aikana.


Pidä laikka aina täysin vaakasuorassa kiillotettavaan pintaan nähden. Laikan reunalla kiillottaminen luo yleensä helpommin pyörrejälkiä. Joi

tain kohtia saattaa olla vaikea tai mahdoton kiillottaa tällä tavoin. Pyri vaikeasti saavutettaviakin kohteita kiillotettaessa pitämään laikka niin pienessä kulmassa kuin mahdollista. Kiillota sitten kohta, johon laikan reuna jäi, uudestaan tasaisella laikalla, jos mahdollista.


Kiillota aina kostealla laikalla. Jos laikka pääsee kuivumaan, kitka aiheuttaa suurella todennäköisyydellä pyörrejälkiä. Kun käytät vesiliukoista tuotetta, voit kostuttaa laikan vedellä tai Presta Spray 'N Shinella.


Kiillota ristikkäisin liikkein. Kiillota pinta esimerkiksi ensin vaakasuunnassa osin päällekkäisin liikkein, sitten samalla tavoin pystysuunnassa, niin, että koko pinta käsitellään.


Seuraa aina valmistajan suosituksia mitä tulee kiillotuskoeen kierroksiin ja laikan liikuttamiseen. Liikkeen ei tulisi olla liian hidasta eikä liian nopeaa, jotta tuote ehtii vaikuttaa optimaalisesti.


Mikäli pyörrejälkiä silti syntyy, levitä kiillotusainetta uudestaan, mutta tällä kertaa vahanlevittimellä. Levitä suorilla liikkeillä edestä taakse ja poista erittäin pehmeällä mikrokuituliinalla.


bottom of page