top of page

Gelcoat -pinnan käyttöiän pidentäminen


Lasikuidun uloin kerros on suojaava ja kiiltoa antava gelcoat -pinnoite. Se on monella tapaa auton maalin lakkaa muistuttava pinnoite. Siksi sen säännöllinen hoito onkin veneenhoidon kulmakivi.


Veneen lasikuitu on kovalla rasituksella. Se altistuu etenkin veneilykautena lähes tauotta vedelle – pahimmillaan suolavedelle – auringon UV-säteille, ja saasteille niin vedessä kuin ilmassa. Sen ylläpitäminen onkin suurempi haaste kuin autonhoito.


Säännöllinen hoito ja puhdistus on paras tapa pidentää gelcoat -pinnan käyttöikää ja välttää kalliita korjausoperaatioita.


Säännöllinen pesu


Ennaltaehkäisy on aina vahinkojen korjaamista parempi ratkaisu. Veneenhoidossa säännöllinen pesu ja lian poistaminen on äärimmäisen tärkeää. Mitä lyhyemmän aikaa saasteiden annetaan vaikuttaa pinnalla, sitä vähemmän vahinkoa ne saavat aikaan.


Pesun lisäksi päivittäinen puhtaanapito on tärkeää. Huolehdi esimerkiksi suolaveden huuhtelemisesta riittävän usein – myös pesukertojen välissä. Optimaalista olisi huuhdella suola pois jokaisen veneilykerran jälkeen, ainakin jos vene vedetään pois vedestä.


Kurkkaa verkkokaupastamme parhaat tuotteet veneen vaivattomaan pesuun – jopa vetämättä venettä pois vedestä.Himmenneen lasikuidun kiillotus ja elvytys


Lasikuidun kiillottaminen on erinomainen tapa ylläpitää kiiltoa ja poistaa sen rakenteeseen jo ilmennyttä hapettumaa ja piintynyttä likaa. Kiillotus on myös hyvä pohjustus kauden alussa tehtävälle vahaukselle – lika ja hapettumat on hyvä poistaa pitkäkestoisen pinnoituksen alta.


Etenkin uudemman lasikuitupinnan kiillottaminen ei välttämättä ole kiireisin projekti, mutta jo vähän enemmän maailmaa nähneet veneet hyötyvät koneellisesta myllytyksestä. Gel coat -pinta on lähtökohtaisesti auton lakkaa paljon paksumpi ja kestävämpi, joten se myös kestää kovempaa käsittelyä.


Monet verkkokauppamme kiillotustuotteet soveltuvat erinomaisesti myös veneiden myllytykseen.Suoja luontoa vastaan – vaha


Samoin kuin auto, myös vene on hyvä vahata aika ajoin lasikuidun suojaamiseksi. Hyvä vahakerros venekauden alussa tekee ihmeistä gel coat -pinnan kyvylle sietää ympäristön saasteita. Muista myös korjata ja täydentää vahakerrosta, jos joudut pesemään pintaa voimakkailla liuottimilla tai rasvanpoistajilla kauden aikana.


Verkkokaupastamme löydät monipuolisesti ratkaisuja lasikuidun vaahamiseen.Veneen säilytys


Lasikuidun elinikään ja hoitotarpeeseen vaikuttaa myös veneen säilytys, niin veneilykautena kuin talvellakin. Kun vene vedetään suojaan talveksi, peitä se valolta ja saasteilta mahdollisimman tehokkaasti. Mikäli venettä ei säilötä sisällä, peitä se vähintään pressulla. Etenkin UV-säteet himmentävät pintaa vähitellen, ja kuluttavat myös vahaa.


bottom of page