top of page

Keraamisen pinnoitteen levittäminen – ohjeet askel askeleelta

Päivitetty: 27. elok. 2020


Keraaminen pinnoite on pitkäkestoinen ja tehokas tapa suojata ajoneuvo, minkä vuoksi se on erinomainen vaihtoehto autonomistajalle. Keraamisten pinnoitteiden käyttö on myös kasvava markkina, minkä vuoksi autoalan yrittäjien on hyvä tutustua sen ominaisuuksiin.

labocosmetica keraaminen pinnoite

Parhaimmillaan laadukas ja hyvin tehty keraaminen pinnoite voi suojata ajoneuvon kaikilta ajossa ilmeneviltä rasitteilta jopa vuosiksi – mikä tekee siitä erittäin suositun autonhoidon innovaation.


Tässä blogissa esittelemme askel askeleelta, miten keraaminen pinnoite lisätään. Käytämme esimerkkinä Ghost Shield -keraamista pinnoitetta.LaboCosmetica – keraamiset pinnoitteet


LaboCosmetica -tuoteperhe on kokonaisvaltainen autonhoidon tuotesarja, johon kuuluu keraamisia pinnoitteita ja laaja valikoima pinnoitettujen ajoneuvojen hoitoon soveltuvia tuotteita. LaboCosmetica -tuoteperheeseen kuuluu useita ominaisuuksiltaan poikkeavia pinnoitteita: BLINDO, STC, SAM ja HPC.Tarvikkeet


Tarvitset vähintään yhden LaboCosmetica keraamisen pinnoitteen. Valitse pinnoite tai pinnoiteyhdistelmä tapauskohtaisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. Kysy lisää pinnoitteiden ominaisuuksista aluemyyjältä tai asiakaspalvelusta.


Levittämiseen tarvitset levityssienen ja liinan. Näillä käytät pinnoitetta helposti ja turvallisesti.

Kuivaamiseen tarvitset mikrokuituliinoja. Varaudu pitämällä käsillä riittävä määrä liinoja. Yhden tavallisen henkilöauton pinnoittaminen edellyttää vähintään viittä mikrokuituliinaa. Tarkoitukseen soveltuu esimerkiksi Xtra Brilliance -mikrokuituliinapaketti.


Käyttöturvallisuuden takaamiseksi tarvitset suojakäsineet ja hengityssuojan. Näitä tulee käyttää koko käsittelyn ajan.


Lisäksi tarvitset tarvikkeet esipesuun ja pinnan valmisteluun. Tarvitset vähintään tarvikkeet perusteelliseen pesuun ja vahanpoistoon, sekä mahdollisesti myös pinnan myllyttämiseen.


labocosmetica keraaminen pinnoite blindo hpc
Esityöt


Keraaminen pinnoite on pitkäaikainen ratkaisu ajoneuvon suojaamiseen. Se on myös esteettinen elementti, joka antaa käsitellylle pinnalle syvän kiillon.


labocosmetica esipesu

Siksi pinnan jolle pinnoite levitetään tulee olla virheetön ja puhdas.


Huolellinen esikäsittely – tai sellaisen tekemättä jättäminen – vaikuttavat oleellisesti pinnoitteen teknisiin ominaisuuksiin.


Pinnan tulee olla puhdas, kuiva ja naarmuton, eikä sillä saa olla vahajäämiä. Uusi ajoneuvo tulee vähintään esipestä huolellisesti vahanpoistajalla ennen pinnoitteen levittämistä.

labocosmetica venere kiillotus

Myös raudanpoisto ja savettaminen voivat olla tarpeen, jotta myös paljaalle silmälle huomaamatonkin lika saadaan poistettua.

Vähänkään käytetty ajoneuvo on usein myös perusteltua kiillottaa koneellisesti ennen pinnoitusta.


Huolellinen myllytys varmistaa, ettei pinnalla ole pieniäkään virheitä ennen pinnoitusta.
Levittäminen


keraaminen pinnoite levittäminen

LaboCosmetica -keraamiset pinnoitteet ovat yksikomponenttituotteita. Ennen käyttöä ravista pullo. Tuotetta ei tarvitse sekoittaa ennen käyttöä.


Kun käytät pinnoitetta ensimmäisen kerran, kokeile sitä ensin huomaamattomaan kohtaan. Tällä tavoin vältät yllätyksiä ja reklamaatioita.


Pinnoite levitetään sienellä, jonka ympärille on kääritty hieno levitysliina. Sienelle kaadetaan 10-20 tippaa pinnoitetta. Levitä pinnoite mahdollisimman ohueksi ja tasaiseksi kerrokseksi. Levitä limittäisin vaaka- ja pystyliikkein.


Levitä, viimeiste ja kuivaa pinnoite paneeli kerrallaan. Tuotteen kuivumisen vuoksi ajoneuvo tulee jakaa pienempiin alueisiin, jotka käsitellään yksi kerrallaan. Suuret pinnat, kuten esimerkiksi konepelti, on hyvä käsitellä useana paneelina. Levitä ristikkäisin liikkein ylhäätlä alas, vasemmalta oikealle.


keraamisen pinnoitteen levittäminen

Ilmankosteuden käsittelypisteellä tulee olla optimaalisesti 30-60 %. Kosteammassa tilassa vesi tiivistyy herkästi pinnalle, mikä vaikuttaen lopputulokseen. Optimaalinen lämpötila käsittelyyn on 15-25 C.


Kun olet pinnoittanut yksittäisen paneelin, anna sen kuivua. Kuivamisaika on noin 3-5 minuuttia kesällä, 5-10 minuuttia talvella huoneenlämmössä.


Korkea lämpötila lyhentää ja viileä pidentää kuivumisaikaa.

keraamisen pinnoitteen levittäminen

LaboCosmetica -pinnoitteet on tarkoitettu yksikerrostuotteiksi – niitä ei siis ole lähtökohtaisesti suunniteltu niin, että ne voitaisiin levittää useaan kertaan pinnoitteen käyttöiän pidentämiseksi. Tähän pääsääntöön on kuitenkin kaksi tärkeää poikkeuksta.


Ensiksi monikerroksisen pinnoituksen voi tehdä erityisen kovaa rasitusta kärsiville alueille, kuten puskureille tai helmoille. Anna tällöin ensimmäisen kerroksen kuivua ennen toisen kerroksen lisäämistä.


Toiseksi HPC -kemiallinen pinnoite on mahdollista levittää kaikkien muiden LaboCosmetica -pinnoitteiden päälle lisäsuojaksi. HPC vahvistaa allaolevan pinnoitteen suojaa, käyttöikää ja kiiltoa.Viimeistely


Pyyhi pinta uudestaan puhtaalla mikrokuituliinalla tasaiseksi. Muista edelleen kääntää ja vaihtaa mikrokuituliinaa riittävän usein.

auton pyyhkiminen mikrokuituliinalla

Muista edelleen käsitellä ajoneuvo paneeli kerrallaan. Kun olet pinnoittanut, kuivannut ja viimeistelly yhden paneelin, siirry seuraavaan paneeliin. Pinnoittamisen ja viimeistelyn tekeminen paneeli kerrallaan on edellytys sille, että pinta kuivuu tasaiseksi.


Keraaminen pinnoite suojaa maalipinnat, puskurit ja helmat. Käytä Aquavelox -lasipinnoitetta tuulilasin suojaamiseen.Pinta on suojattava vedeltä vähintään kuusi tuntia käsittelyn jälkeen. Suositeltavaa on, ettei ajoneuvoa luovuteta asiakkaalle heti käsittelyn jälkeen. Mikäli tämä ei ole mahdollista, pinnoitteen päälle voi lisätä ylimääräisen suojakerroksen Lotus Juice -suoja-ainetta.


Sateella ja erittäin kostealla ilmalla on suositeltavaa luovuttaa ajoneuvo vasta seuraavana päivänä, mikäli se vain on mahdollista.


Autoa ei tule pestä ainakaan viikkoon käsittelyn jälkeen. Ajoneuvoa ei tule säilyttää ensimmäisten 12 tunnin aikana yli -20 asteen pakkasessa.Jälkihoito


Keraaminen pinnoite on hyvin pitkäkestoinen ja tehokas tapa suoja ajoneuvo niin fyysisiltä kuin kemiallisiltakin rasitteilta. Se suojaa ajoneuvon parhaimmillaan vuoksiksi käytön jälkeen – mutta se ei ole taianomainen ratkaisu kaikkiin ongelmiin.


Keraaminen pinnoite vähentää dramaattisesti pesemisen ja vahaamisen tarvetta, mutta pinnasta on silti hyvä huolehtia. Asianmukaisella jälkihoidolla kallis pinnoitus saadaan kestämään mahdollisimman pitkään.


labocosmetica keraaminen pinnoite vedenhelmeily

Pinta on edelleen hyvä ajoittain pestä, mielellään kalkkia poistavalla shampoolla. Usein pesu- ja sadeveden mineraalit tarttuvat helpommin keraamiseen pinnoitteeseen kuin tavalliseen vahaan tai paljaaseen pintaan. Myös raudan- ja pihkanpoisto tarkoitukseen sopivalla liuotinpesuaineella voi olla perusteltu tehdä kerran vuodessa tai olosuhteiden mukaan.


LaboCosmetica -keraamiset pinnoitteet on suunniteltu osaksi laajempaa tuoteperhettä. Kaikki LaboCosmetica -tuotteet on suunniteltu tukemaan keraamisia pinnoitteita ja pidentämään niiden käyttöikää.


Tutustu koko LaboCosmetica -tuoteperheeseen verkkokaupassamme tai kysy lisää aluemyyjältä.bottom of page