top of page

Miten ja miksi muovi ja vinyyli ehostetaan

Päivitetty: 27. elok. 2020


Muovi ja vinyyli ovat yleisiä materiaalia niin autojen ulkopinnoilla kuin sisäpinnoilla. Ne ovat pääsääntöisesti hallitsevia materiaaleja puskureissa, helmoissa, kojelaudassa, ovissa, istuimien reunoissa ja muissa osissa.


Muovit ja vinyylit ovat polymeerejä. Ne ovat usein tärkeässä asemassa niin käytännöllisinä kuin esteettisinä osina ajoneuvoa.


Ulkona oleville muovi- ja vinyylipinnoille kohdistaa paljon ympäristön rasitusta – saasteita, kuraa, auringonsäteitä, suolaa ja muita kemiallisia ja fyysisiä rasitteita. Myös matkustamon vinyyliosat kärsivät kulumaa rasvaisten sormenjälkien ja ikkunoista siivilöityvän uv-säteilyn vuoksi.


Polymeeriosat voivat ajan kanssa menettää kiiltoaan ja kulua. Siksi ne on myös hyvä hoitaa ja suojata aika ajoin niille aiheutuvan vahingon välttämiseksi. Jossain määrin jo kuluneen ja haalistuneen polymeerimateriaalin ulkonäköä voi myös elvyttää asianmukaisilla tuotteilla.


Ehostaminen on siis osa vinyylisten osien ylläpitoa pitkällä aikavälillä.


Miten vinyyli ehostetaan


Polymeerien hoidon kulmakivi on niiden säännöllinen puhdistaminen. Ulkoisten vinyyliosien puhdistaminen on osa auton normaalia pesurutiinia. Ajoneuvon ohjaamon vinyyliosien puhdistukseen on olemassa siihen soveltuvia tuotteita. Vinyylille tarkoitetuille puhdistusaineilla niiden puhtaanapito on mahdollisimman turvallista ja vaivatonta.


Puhdista vinyylipinnat ennen ehostamista esimerkiksi Presta Leather & Vinyl Cleaner -vinyylipuhdisteella. Se poistaa tehokkaasti likaa vaikeista tahroista rasvaisiin sormenjälkiin. Puhdistukseen riittää, että tuote suihkutetaan pinnalle, annetaan vaikuttaa ja pyyhitään pois mikrokuituliinalla.Ehostamiseen soveltuu monipuolinen ja helppokäyttöinen LaboCosmetica Hydra, suojaava vinyyliehoste. Hydra on kaksitoiminen tuote, jota voidaan käyttää yhtä lailla ulkoisilla osilla, kuten puskureilla ja helmoissa, kuin ohjaamon sisälläkin. Se soveltuu myös renkaiden ehostamiseen.Hydra on helppo levittää, ja kestää hyvin nesteitä ja kemikaaleja. Fluoropolymeerinen koostumus takaa vähintään kolmen kuukauden keston kaikilla pinnoilla. Suojaa UV-säteiltä ja kulumiselta. Palauttaa pinnan alkuperäisen värin tasaisesti ja jättämättä rasvaisia tahroja. Hydra ehkäisee tahroja hylkimällä tehokkaasti vettä ja likaa, sekä takaa optimaalisen vedenhelmeilyn. Hydra on vesipohjainen tuote, joka ei sisällä liuottimia tai silikonia. Siitä ei irtoa likaa, eikä se valkaise muoviosia edes käyttöikänsä lopussa. Käytä laimentamanttomana tai laimennettuna korkeintaan 1:5, riippuen halutusta tuloksesta. Toista käsittely paremman lopputuloksen aikaansaamiseksi. Halutessasi paremman kiillon renkaille, suihkuta ja anna kuivua.
bottom of page