top of page

Keraamisen pinnoitteen hoito

Keraamiset pinnoitteet ovat merkittävä innovaatio autonhoidossa. Niiden ennennäkemättömät suojaominaisuudet suojelevat ajoneuvojen eri pintoja sekä naarmuja että likaa vastaan. Keraaminen pinnoite helpottaa auton pesua, parantaa maalipinnan kiiltoa ja antaa pinnalle vedenhyljinnän.


Vahvojen suojaominaisuuksien ja kiillon lisäksi keraamisen pinnoitteen suoja kestää vuosia, toisin kuin vaha, joka on uusittava kuukausien tai viikkojen välein. Mutta pitkästä teoreettisesta kestosta suojaa ei pidä vain tehdä ja unohtaa – pinnoitteen kestoa voi pidentää hyvin helpolla hoidolla.


Huonosti hoidettu ja kovalle rasitukselle joutuva pinnoite menettää joitain ominaisuuksia, etenkin mitä tulee sen ulkonäköön. Keraaminen pinnoite voi menettää kiiltoaan ja vedenhyljintäominaisuuksiaan, jos siitä ei pidetä huolta.

keraaminen pinnoite autolle ma-fra forever young

Pinta kiiltää kun se on virheettömän tasainen. Samalla tavoin kuin clear coat -pinta, myös keraaminen pinnoite haalistuu kun sille kertyy mikroskooppisia naarmuja. Lika, kintaalla peseminen, ilmansaasteet ja jopa voimakas tuuli voivat vähä vähältä kuluttaa pintaa.


Keraaminen pinnoite on verrattain kallis ja parhaillaan hyvin pitkäkestoinen ratkaisu – siksi sen ylläpitämiseen kannattaa käyttää hiukan aikaa ja vaivaa. Pinnoitteen hoito ei ole ylitsepääsemätön projekti, vaan se on tehtävissä verrattain vähällä vaivalla.Uuden pinnoitteen kuivuminen


Ehkä tärkein yksittäinen osa pinnoitteen hoitoa on sen oikeaoppinen kuivattaminen heti pinnoituksen tekemisen jälkeen. Fiksaamossa pinnoitettu ajoneuvo luovutetaan yleensä muutaman tunnin kuluttua tai ainakin vuorokauden sisällä pinnoitteen levittämisestä, mutta pinta ei tällöin ole vielä läheskään valmis.


Pinnoitteesta riippuen ajoneuvon tulee antaa kuivua vielä ainakin viikko, ellei useampikin, ennen kuin se on täysin ”valmis” ja saavuttanut lopullisen kovuutensa. Tänä aikana pinta on vielä pehmeä, ja altis vaurioille tai jopa täydelliselle pilaantumiselle. Siksi sen on annettava kuivua oikeissa olosuhteissa riittävän kauan.


Varmista pinnoitteen tekijältä tai pinnoitteen käyttöohjeesta miten pitkä kuivumisaika on. Tänä aikana ajoneuvoa ei tule pestä, ja se on suojattava riittävästi. Mahdollisuuksien mukaan se tulisi myös pysäköidä sisätiloihin tai ainakin suojata riittävästi sateelta, auringonvalolta, pihkalta, linnunjätöksiltä ja vastaavalta lialta.


Kaikki pinnalle päätyvä lika on puhdistettava erittäin varovasti ja välittömästi sen ilmaantumisen jälkeen.Säännöllinen pesu


Seuraava tärkeä osa pinnoitteen hoitoa on riittävän säännöllinen pesu. Riittävä pesu on autonhoidon kulmakivi, eikä se ole yhtään vähemmän merkittävää keraamisille pinnoitteillekaan. Usein kulumien ja haalistumien taustalla ovat lika ja saasteet. Pesemällä saasteet irrotetaan ja ne eivät ehdi vaikuttaa yhtä kauaa.


Pinnoitteen pesua koskevat pitkälti samat lainalaisuudet kuin auton pesua yleensäkin. Vältä automaattisia harjapesuja, ja pese tai pesetä auto mieluummin käsin. Optimaalisesti pese auton kontaktittomassa pesussa pesuainelevittimellä ja painepesurilla, tai ainakin kahden ämpärin metodilla. Näin vältät helposti mikroskooppisia naarmuja.


Vältä pestessä hankaavia tuotteita ja kemikaaleja. Älä pyyhi tai kuivaa karkeilla pyyhkeillä ja liinoilla. Älä pese suorassa auringonpaisteessa, äläkä kiillota pintaa koneella tai käsin.


Kuivaa pinta huolellisesti pesun jälkeen pehmeällä pyyhkeellä. Tähän soveltuu esimerkiksi Ma-fra Super Dryer, erittäin hieno ja imukykyinen mikrokuituinen kuivauspyyhe. Sen karkea puoli soveltuu maalatuille pinnoille, hieno puoli soveltuu ikkunoille.


ma-fra labocosmetica tuotesarja

Pinnoitettua autoa ei tarvitse vahata tai muuten pinnoittee. Joka tapauksessa vaha ei tartu tehokkaasti pinnoitettuun autoon.Ma-Fra LaboCosmetica


LaboCosmetica on kokonaisvaltainen autonhoidon tuotesarja, joka on suunniteltu erityisesti pinnoitetuille ajoneuvoille. Sarjaan kuuluvat tuotteet soveltuvat pinnoitettujen ajoneuvojen pesuun, hoitoon ja ylläpitoon.Esipesu – Nève

Nève on ennennäkemättömän tehokas pH-arvoltaan neutraali shampoo. Nève on tiivis sekoitus biohajoavia ja fosfaattivapaita pinta-aktiivisia aineita. Se tarttuu puhdistettavaan pintaan, puhdistaa sen syvältä ja poistaa kaikenlaista saasteita ja tielikaa. Turvallinen käyttää pinnalla kuin pinnalla. Sen koostumukseen kuuluu kalsiumkarbonaatteja sitovia komponentteja, jotka mahdollistavat pesun kovallakin vedellä jättämättä vesitahroja. Soveltuu jopa käyttöön suorassa auringonpaisteessa,


Käytettäessä vaahdottimella laimenna 1:25-1:50. Liian vähän laimennettu tuote luo liian raskaan vaahdon, joka ei tartu likaan optimaalisesti. Vaahdota tuote pinnalle painepesurilla tai pesuainelevittimellä. Anna vaikuttaa hetki ja huuhtele huolellisesti painepesurilla.


auton vaahtopesu painepesurilla ma-fra nève

Hoitopesu

RevìtaxRevìtax pesee ja suojaa yhdellä käsittelyllä. Tehokkaasti puhdistava ja liukastava Revìta kiinnittyy pintaan ja antaa hyvän vedenhelmeilyn. Erittäin suorituskykyinen tuote jopa laimennettuna suhteessa 1:100. Suuremmakin auton käsittelyyn riittää 30 grammaa. Erinomainen pesuteho ja neutraali koostumus, joka on turvallinen vahalla ja kestopinnoitteilla. Revìtaxin polymeerikomponentit vahvistavat kestopinnoitteen ominaisuuksia.Pinnoitettua autoa pestessä laimenna suhteessa 1:200. Vaikutus alkaa noin kahdeksan tuntia käsittelyn jälkeen. Pese ajoneuvon kahden ämpärin metodilla pesukintaalla.Saasteidenpoisto - Purìfica


Maalipinnalle kertyvä kalkki heikentää kiiltoa ja vedenhelmeilyä. Purìfica liuottaa ja sitoo itseensä kalkkia ja happosateiden jättämiä saasteita tehokkaasti ja hellävaraisesti, elvyttäen näin coating-pinnoitteen. Sen innovatiivinen koostumus sisältää sekoituksen kiillottavia happoja, jotka poistavat kalkin auton pinnalle muodostamat jäänteet sekä elvyttävät ja korostavat keraamisten pinnoitteiden ominaisuuksia.Laimenna 1:60 säännöllistä pesua varten. Poistettaessa pinttyneitä kalkkitahroja laimenna korkeintaan 1:10 tai käytä raakana, riippuen liasta. Erittäin vaikeille kalkkitahroille käytä Ènergo-puhdistusainetta välttääksesi vaurioita auton pinnalle.

auton kuivaus ma-fra super dryer


Viimeistely ja kiillotus Perfècta


Perfècta on nopein ratkaisu, kun haluat saavuttaa kiillon, syvyyden, silkkisen vaikutelman ja suojan mahdollisimman nopeasti. Sen koostumus poistaa nopeasti ja tehokkaasti likaa, vesitahroja ja hyönteisiä. Sopii käytettäväksi kaikille pinnoille, kuten korille, ikkunoille, muoville, tiivisteille tai kromille. Jokainen käyttökerto lisää suojaavan kerroksen pinnalle.Perfèctaa voi käyttää niin märällä kuin kuivallakin pinnalla. Se soveltuu siis pesun jälkeiseen viimeistelyyn kuin nopeaan tahranpoistoon ilman varsinaista pesua. Märällä pinnalla levitä tuote liinalla ja kuivaa toisella, kostutetulla liinalla. Kuivalla pinnalla levitä mikrokuituliinalla ja kuivaa välittömästi.

bottom of page