top of page

Kumiveneen pesu

Päivitetty: 31. elok. 2020

Kumiveneen puhdistustaminen on tärkeää sen pitämiseksi hyvässä kunnossa ja hyvännäköisenä. Peseminen on siis tärkeää veneen ulkonäön kannalta – etenkin valkoinen kumivene näyttää hyvältä puhtaana.


Mutta säännöllinen pesu ja suojaus on myös tärkeä osa kumiveneen teknistä ylläpitoa. Hyvä huolto pidentää veneen käyttöikää. Hyvin huollettu vene ovi palvella vuosia ellei vuosikymmeniä. Likainen ja kulumaan päästetty pinta voi toisaalta mennä pilalle jo paljon aiemminkin.


Kumiveneen puhdistamisen haasteet


Niin kuin moni muukin materiaali, kumi on parempi puhdistaa säännöllisesti ja kevyesti kuin harvoin ja raskaalla kädellä. Optimaalisesti vene tulisi ainakin huuhdella aina käytön jälkeen koska sille päätyy vettä, levää, suolaa, likaa ja aurinkorasvaa. Pesu siihen soveltuvilla pesuaineilla voidaan tehdä hieman harvemmin käytön mukaan.


Kumivene voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista, mutta pääpiirteittäin kaikkien materiaalien puhdistamiseta koskevat samat luonnonlait. Venettä ei tule ikinä pestä vahvoilla hapoilla tai emäksillä, liuottimilla, ammoniakilla tai muilla vahvoilla kemikaaleila. Sitä ei tule myöskään pestä käyttämällä karkeita harjoja tai teräsvillaa hankaamiseen. Kaikki nämä työklaut kuluttavat pintaa, aihauttavat vahinkoa ja värimuutoksia, sakottaen viimekädessä kumiveneen käyttöikää.


Ensimmäinen kulmakivi veneen hoitamisessa onkin säännöllinen pesu ja huolellinen kuivaaminen. Toinen kulmakivi on veneen suojaaminen, joka ehkäisee likaantumista ja kulumista jatkossa.


Kumiveneen pesu


Pese vene mahdollisuuksien mukaan poissa suorasta auringonpaisteesta. Aurinko lämmittää pintaa, mikä saa pesuaineen kuivumaan nopeammin. Pinnalle kuivuva pesuaine voi jättää tahroja ja vahingoittaa pintaa pitkällä aikavälillä. Pintaa voi ennen pesuaineen levittämisät huuhdella viileällä vedellä. Pesu on myös hyvä tehdä paneeli kerrallaan.Shelly on kumiveneille ja lautoille suunniteltu puhdistusaine ammattikäyttöön. Sen teho perustuu luonnollisiin pinta-aktiivisiin aineisiin, ja se on siksi turvallinen vaihtoehto kumiveneille. Se ei sisällä lainkaan voimakkaita kemikaaleja, jotka saattaisivat vahingoittaa kumia.


kumivene

Shelly on helppo huuhdella. Se irrottaa vaikemmankin lian vaivattomasti, mukaanlukien mustat raidat, lintujen jätökset, pakokaasujäljet sekä aurinkovoiteet ja -öljyt.


Suihkuta Shelly suoraan käsiteltävälle pinnalle ja anna vaikuttaa hetki. Shelly tarvitsee hetken imeytyäkseen likaan ja irrottaakseen sen pinnalta. Pese pinta pesusienellä tai pesukintaalla ja huuhtele pinta lopulta puhtaaksi. Muista kuivata pinta pesun jälkeen huolellisesti säämiskällä välttääksesi homeen muodostumista.Kumiveneen suojaaminen


Pesun ja kuivaamisen jälkeen tärkeä askel on veneen suojaaminen. Samalla tavoin kuin auto tulee pitää vahattuna, myös vene edellyttää suojaa auringonpaisteelta ja ympäristön saasteilta. Yleisesti ottaen kumivenettä käytetään erityisen vaikeissa olosuhteissa, joten sen suojaaminen on erityisen tärkeä.Ma-Fra Sealy on suojausaine kumi- ja pienveneille. Se kiillottaa ja suojaa pinnan yhdellä käsittelllä. Sen vallankumouksellisen koostumuksen perusta on Polarlite®, Ma-Fran itse kehittämä monitoiminen ainesosa, joka samanaikaisesti elvyttää, kiillottaa ja suojaa veneen pinnan. Polarliten ansiosta Sealy myös suojelee kumia ja ehkäisee sen ikääntymistä ja kellertymistä.Vettähylkivä Sealy ehkäisee lian tarttumista pintaan, tehden veneen pesemisestö helpompaa. Vahan tavoin toimivan Sealyn kosteuttava ja kiillottava koostumus pitää pinnat pehmeinä ja uuden veroisina. Suojaa niitä lialta, auringolta ja suolalta, kun tuotetta käytetään säännöllisesti. Ei tee pinnasta liukasta tai tahmeaa


Sealy on erittäin helppo käyttää. Suihkuta tuote pinnalle ja levitä mikrokuituliinalla


Homeenpoisto


Säännöllisellä pesulla ja ennen kaikkea huolellisella kuivaamisella voidaan tehdä paljon homeen muodostumisen ennaltaehkäisemiseksi. Mutta joskus venettä säilötään pitkiä aikoja, ja hometta saattaa kertyä pinnalle väkisinkin. Homeen poistoon on olemassa siihen tarkoitettuja turvallisia puhdistusaineita.Ma-Fra Mould OFF homeenpoistaja sopii kaikentyyppiseen homeenpoistoon kumiveneistä, verhoilusta, keinonahasta, suojapeitteistä, pelastusliiveistä ja suojakatteista. MOULD OFF on miellyttävän tuoksuinen, ympäristöä kunnioittava klooriton tuote ja siksi turvallinen käyttää, koska se ei muuta käsitellyn pinnan väriä.


Suihkuta MOULD OFF käsiteltävälle pinnalle ja anna vaikuttaa hetki. Puhdista pinta pehmeällä harjalla tai pesusienellä. Huuhtele käsitelty pinta runsaalla määrällä vettä tai pyyhi kuivaksi kostealla mikrokuituliinalla.

bottom of page