top of page

Moottoripyörän istuimen pesu ja hoito

Päivitetty: 27. elok. 2020

Moottoripyörän istuimet joutuvat kovemmalla rasituksella kuin auton istuimet. Istuimille päätyy merkittävästi enemmän pölyä, mutaa, rasvaa, sadevettä, hyönteisiä, linnunjätöksiä, siitepölyä ja muuta likaa. Moottoripyörän istuimet elävät aivan eri maailmassa kuin suojatut auton istuimet.


Pinnalle kertyy myös helposti likaa ja rasvaa, jotka muodostavat hankaavan likakerroksen pinnalle. Ohutta kerrosta ei välttämättä edes huomaa, mutta käytössä se voi kuluttaa istuimen verhoilua ja lyhentää tarpeettomasti sen käyttöikää.


Istuimet ovat yleensä vinyyliä tai nahkaa. Molemmat edellyttävät säännöllistä huoltoa, mutta etenkin nahka edellyttää erityistä huolenpitoa. Huokoinen nahka voi imeä itseensä herkästi monenlaista likaa jollei sitä pidetä kylläisenä. Se voi myös helposti kuivua, halkeilla ja haalistua. Nahka on kuitenkin käytännössä ”ikuinen” materiaali. Hyvin hoidettuna istuimen nahkaverhoilun käyttöikä on itse moottoripyörää pidempi.


Hyvällä hoidolla verhoilun käyttöikää voi pidentää jopa vuosilla. Hyväkuntoinen verhoilu on myös valtti pyörää myytäessä.


Istuimien puhdistamisen tiheys riippuu merkittävästi käytöstä ja olosuhteista. Miten usein pyörää käytetään ja miten sitä säilytetään.


Ellei istuimia puhdisteta pesun yhteydessä, ne on hyvä puhdistaa ensin irtonaisista likakappaleista. Nämä voivat naarmuttaa istuimia joutuessaan liinan ja puhdistettavan materiaalin väliin. Penkit on hyvä puhdistaa ensin imuroimalla, puhaltamalla paineilmalla, tai pyyhkimällä hyvin varovaisesti kuivalla pehmeällä mikrokuituliinalla.moottoripyörä istuin

Suosittelemme aina käyttämään kaikkeen ajoneuvojen pesuun ja puhdistukseen siihen tarkoitettuja aineita. Vinyylille ja nahalle on täsmäpuhdistusaineita, jotka ovat turvallisia ja auttavat niiden ylläpitämisessä. Etenkin nahka edellyttää siihen soveltuvia aineita, jotka eivät sisällä vahvoja happoja tai emäksiä. Ne kuivattavat ja kuluttavat verhoiluja nopeasti. Sama varoitus koskee kotikonsteja, kuten tiskinpesuaineita tai omia tai koiran shampoota. Niistä on todennäköisesti enemmän haittaa kuin hyötyä pitkällä aikavälillä.
Leather & Vinyl Cleaner on tehopuhdistaja nahalle ja vinyylille. Se poistaa rasvaisia sormenjälkiä, piintynyttä likaa ja tahroja useilta verhoilumateriaaleilta kuten muovilta, vinyyliltä ja nahalta. Se syväpuhdistaa verhoilut tunkeutuen niiden huokosiin ja "nostaen" lian syvältäkin materiaalista. Se sopii säännölliseen ja perusteelliseen puhdistukseen. Antaa mattakiillon jättämättä pintaa rasvaiseksi.

Tarkista aina ensin pinnan värin kestävyys näkymättömästä kohdasta. Jos esitestatulta pinnalta irtoaa väriä liinaan älä käytä tuotetta. Aloita puhdistuskäsittely sumuttamalla tuotetta suoraan kohteeseen ja aroilla pinnoilla puhdistusliinalle tai sienelle. Tämän jälkeen pyyhi pinta säihkyvän puhtaaksi käyttäen kostutettua mikroliinaa tai nukkaamatonta liinaa. Huuhtele mikroliina tarvittaessa puhtaaksi lämpimässä vedessä, jotta estäisit lian uudelleenleviämisenNahkaverhoilua käsiteltäessä viimeistele Presta Leather Conditioner -nahkaruoalla. Nahkaruoka ylläpitää nahan luonnollista kosteutta ja pitää sen kylläisenä. Kylläinen nahka ei päästä likaa syvälle huokosiin, jolloin sen puhdistaminen on jatkossa helpompaa. Ruokkimalla ylläpidät nahan väriä ja ehkäiset kulumista ja halkeilua. Lisäksi nahan puhdistaminen poistaa paitsi likaa, myös nahalle välttämätöntä rasvaa ja kosteutta. Siksi puhdistuksen jälkeen on tärkeää myös ruokkia nahka.Prestan nahkaruoka imeytyy syvälle nahkaverhoilun huokosiin. Se pehmentää ja raikastaa ikääntyneen nahan satiinipintaiseksi, uudistaen ja suojaten nahan. Sisältää luonnollista minkkiöljyä. Se kaunistaa elottoman nahan säteilevän kirkkaaksi ja elvyttää venyneet, kovettuneet ja likaiset nahkapinnat takaisin kauniiksi ja notkeiksi.


bottom of page