top of page

Moottorin ja pilssin pesu

Päivitetty: 31. elok. 2020

Moottori ja pilssi ovat alueita, jotka on helppo unohtaa. Niihin kertyvä lika on todennäköisesti vaikeaa, eikä irtoa osana tavallista pesua. Moottoritila on usein poissa silmistä – ja sen takia myös poissa mielestä.


Moottorin pitäminen puhtaana on kuitenkin tärkeä osa veneen ylläpitoa. Tärkeitä elementtejä ovat toki moottorin ulkonäkö ja haju – likainen ja öljyltä haiseva moottori ei tee hyvää vaikutusta. Mutta sen pitäminen puhtaana auttaa myös mahdollisten vikojen ja vuotojen diagnosointia. Likaisessa moottorissa vuodot ja vähitellen kertynyt ruoste jäävät herkästi huomaamatta.


Samalla tavoin pilssiin kertynyt lika alkaa vaivata viimeistään silloin, kun öljy ja lika alkaa haista liialti.Moottorin rasvanpoisto


Itse moottori on hyvä puhdistaa varovasti. Veneen moottorin elektroniset osat on todennäköisesti suojattu, mutta silti on hyvä välttää riskejä vesisuihkujen kanssa. Lisäksi moottorin pesu vesisuihkulla todennäköisimmin vain levittää öljyä ja muuta vaikeaa likaa ympäri moottoritilan lattioita ja seiniä. Tämä tekee pesun seuraavasta vaiheesta tarpeettomasti vaikeampaan.

Helpoiten moottorin voi puhdistaa monikäyttöisellä HP 12 -rasvanpoistajalla. Se on erittäin turvallinen ja kätevä työkalu kaikentyyppisille pinnoille, mukaanlukien moottoreille. Se on erittäin helppo ja nopea käyttää. Se soveltuukin siksi hyvin sekä kotikäyttöön että ammattilaisille – se on vaivaton työkalu, joka helpottaa aloittelevan veneilijän projekteja, ja nopeuttaa ammattilaisen toimintaa.HP 12 on erittäin helppo käyttää. Se vain suihkutetaan moottorille ja pyyhitään pois mikrokuituliinalla. Katso videostamme lisää ohjeita HP 12 käyttöön ja käyttötarkoituksiin.

https://www.youtube.com/watch?v=deT9EPhPR2w


Pilssin ja moottoritilan pesu


Kun moottori on puhdistettu, on aika käsitellä moottoritila ja pilssi. Näihin kertyy herkästi öljyä, rasvaa ja muuta likaa, joka on lähtöisin moottorista tai vedestä.


Näiden tilojen pesuun soveltuu pesu- ja emulgointiaine Torphy, joka pesee pinnat piintyneestä liasta ja sitoo öljyä itseensä. Torphy on tehokas mutta turvallinen pesuaine, joka ei vahingoita edes muovia tai alumiinia.Torphya voidaan käyttää pesuun luonnonvedellä, myös suolavedellä. Laimenna suoraan ämpäriin. Kaada pilssiin tai konehuoneen lattialle. Hankaa puhtaaksi pesusienellä ja huuhtele.


bottom of page