top of page

Vesirajan pesu

Päivitetty: 31. elok. 2020

Veneilykauden aikana vene on yleensä helpointa jättää odottelemaan käyttöä laituripaikalleen – harvalla meistä on mahdollisuutta nostaa venettä kuiville tai mökin rantaan jokaisen käyttökerran jälkeen. Onkin varsin tavallista, että vene on vedessä koko kesän.


Veneen ollessa pitkään yhtäjaksoisesti vedessä, sen kylkeen ilmestyy nopeasti likainen ”raja” vedenpinnan tasolle. Tämä lika myös piintyy helposti kiinni, jolloin se ei enää irtoa helposti rutiininomaisessa pesussa.


Tämän rajan saa kyllä irti viimeistään myllyttämällä, mutta sen puhdistamiseen on olemassa myös paljon helpompia keinoja. Markkinoilla on olemassa näppäriä tuotteita myös kuluttajille, jotka on suunniteltu nimenomaan vesirajoille. On myös olemassa biohajoavia tuotteita, joilla vesirajat saa puhtaaksi jopa nostamatta venettä välillä pois vedestä.


Millä tuotteilla vesiraja pestään


Ma-Fra Waterline Clean on varta vasten vaikeiden vesirajojen puhdistukseen suunniteltu näppärä kuluttajatuote. Se on täysin koostumukseltaan biohajoava ja turvallinen käyttää, myös vedessä. Puhdistaa vesirajat nopeasti ja helposti, myös osana rutiinipesua. Antaa myös näyttävän kiillon pestylle pinnalle.Waterline Clean soveltuu monenlaiselle lialle. Se puhdistaa esimerkiksi kalkkia, levää ja saasteita.


Miten vesirajat pestään


Waterline Cleanilla pestessä prosessi on helppo, eikä venettä tarvitse välttämättä edes vetää rantaan tai viedä tarkoitukseen soveltuvaa pesupisteeseen. Waterline Clean on täysin biohajoava ja vedessä pestessä ympäristölle turvallinen vaihtoehto. Samalla se on riittävän voimakas irrottamaan vesirajan vaikeaa likaa.

Waterline Clean on käyttövalmis liuos ja pakattu valmiiksi sumupulloon. Tuote tarvitsee vain suihkuttaa käsiteltävälle alueelle. Anna vaikuttaa hyvän aikaa, että puhdistusaine ehtii tunkeutua vesirajan piintyneen lian sisälle. Mikäli lika ei ole täysin piintynyt, tuote tarvitsee vain huuhdella pois letkulla tai painepesurille. Mikäli tämä ei riitä, toista käsittely ja hankaa vesiraja puhtaaksi pesusienellä tai pesuharjalla.
bottom of page