Valkoisen auton hoito ja pesu

Päivitetty: 26. elo 2020

Valkoinen on maailmalla suosittu auton väri sen käytännöllisyyden vuoksi arkisessä ylläpidossa. Etenkin ammattikäytössä olevat autot ovat usein valkoisia juuri niiden helppohoitoisuuden vuoksi.


Valkoinen auto on verrattain helppo pitää "riittävän" hyvässä kunnossa monelle autoilijalle, kun ei tavoitella näyttelykiiltoa.


Valkoisessa pinnassa naarmut ja pyörrejäljet eivät näy yhtä selkeästi kuin tummassa autossa. Myös vähitellen kertyvää, piintyvää likaa ei ole yhtä helppo havaita. Auto pysyy jokseenkin siistin näköisenä melko kevyellä huollolla ja harvoilla pesuilla.


Toisaalta kura ja pinnallinen maantielika saattaa näkyä valkoisella pinnalla merkittävästi helpommin kuin vähän tummemmalla. Lisäksi auringon säteily ja saasteet aiheuttavat pidemmän ajan kuluessa värimuutoksia.


Näitä saattaa olla vaikea havaita, sillä harmaantuminen on hidas ja vähittäinen prosessi, joka vaikuttaa melko tasaisesti koko auton pinnalla.


Lisäksi siinä missä valkoinen auto on helppo pitää jokseenkin siistinä, sitä on lähes mahdotonta saada täydelliseen näyttelykiiltoon. Hyvin käsitelty tumma auto on niin kiiltävä, että sitä voi käyttää peilinä. Valkoinen auto on tämän täydellinen vastakohta.


Harva automaalaamo nauttii valkoisen auton käsittelystä, sillä siihen sijoitettu raja ja vaiva eivät juurikaan heijastu työn tulokseen. Pintaan on vaikea saada todella laadukasta kiiltoa edes ammattilaisen työvälineillä.

Siinä missä tumma auto tarvitsee erityistä huomiota pyörrejälkien poistossa ja sen sellaisessa, valkoisen auton ylläpitoon soveltuvat melko yleimaalliset ohjeet. Kannattaakin käydä tutustumassa blogimme ohjeisiin ja vinkkeihin auton pesusta ja fiksaamisesta. Suosittelemme myös artikkeleitamme auton pesusta sekä vahaamisesta.


Tutustu autonpesuohjeisiimme täällä.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

pH-arvo ja pesuaineen voimakkuus

Kaikki fiksarit varmasti tuntevat kemiaalien happamuutta mittaavan pH-asteikon. Tämä asteikko on ollut käytössä jo yli vuosisadan. Yksi autokemikaalien markkinoinnin kestävimmistä urbaanimyyteistä on

© 2015 Presco Oy

Asiakaspalvelu - 0400 171 727  - www.presco.fi - Onkkaalantie 33 - 36600 Pälkäne

Eikö haluamaasi tuotetta löydy vielä verkkokauppamme valikoimasta?

Päivitämme uusia tuotteita verkkokauppaan.
Voit lähettää sähköpostilla toivomuksesi uusista tuotteista: info@presco.fi