top of page

Tekstiilien vedeneristys

Päivitetty: 31. elok. 2020

Ulkoilmassa monet tekstiilimateriaalit, kuten veneiden suojukset, istuimet, autojen katot tai jopa vaatteet altistuvat säännöllisesti sateelle ja roiskeille. Jatkuva kosteus voi vahingoittaa materiaaleja ja lyhentää niiden käyttöikää. Ne on kuitenkin mahdollista suojata asianmukaisella vedeneristystuotteella.

Vedeneristys estää veden sekä vesi- ja öljypohjaisten nesteiden imeytymisen tekstiilimateriaaleihin. Toiminto perustuu yleensä materiaaleihin, jotka reagoidessaan ilman kanssa muodostavat tiiviin, joustavan kalvon materiaalin pinnalle. Vesieriste on joustava, jolloin tekstiili voidaan suojata kosteudelta ja roiskeilta muuttamatta sen fyysisiä ominaisuuksia. Kalvo on myös haluttaessa poistettavissa mekaanisesti.


Ulkona ja esimerkiksi veneillessä käytettävät vaatteet, välineet, suojukset tai muut tekstiilimateriaalit altistuvat usein sateelle, roiskeille tai muulle kosteudelle. Käsittelemällä näitä paljon ulkona olevia materiaaleja vedeneristäjällä voidaan suojata niiden ominaisuuksia ja viime kädessä pidentää niiden käyttöikää. Vedeneristys suojaa myös monenlaisilta likaroiskeilta, kuten ruoka- ja juomatahroilta, pitäen tekstiilit miellyttävän näköisinä.


Vedeneristyksen kestävyys vaihtelee, mutta voi kestää kuitenkin useita kuukausia. Käsittely on hyvä toistaa kolmesta kuukaudesta puolen vuoden välein, olosuhteista riippuen. Hyvin suojatulla tekstiilillä eristys saattaa kestää jopa vuoden.

Valikoimaamme kuuluu Ma-Fran vedeneristystuote Idrostop.


bottom of page