top of page

Miksi mikrokuituliina on muita materiaaleja parempi

Päivitetty: 26. elok. 2020

Mikrokuituliina on ominaisuuksiltaan ylivoimainen muihin materiaaleihin nähden. Mikrokuituisilla liinoilla saat puhdistusurkan loppuun nopeammin, tehokkaammin ja turvallisemmin kuin perinteisellä pyyhkeellä tai puuvillasta valmistetuilla tekstiileillä.

Mikrokuitu on erittäin hieno synteettinen kuitu. Sitä käytetään laajasti eri materiaaleissa, ja se on osoittanut kyntensä niin siivouksessa yleensä kuin ajoneuvojenkin viimeistelyssä. Mikrokuituliinan etu on koostumus, johon kuuluu hyvin suuri määrä erittäin pieniä kuituja.


Se on siis rakenteellisesti hyvin erilainen, kuin perinteiset puhdistustekstiilit. Tämä tekee siitä äärimmäisen imukykyisen. Se voi sitoa itseensä jopa seitsemän kertaa oman painonsa verran vettä.

Koostumuksensa ansiosta mikrokuituliina on erittäin pehmeä. Se ei jätä yhtä helposti pyörrejälkiä kuin tavallinen pyyhe tai liina. Pehmeänä se on vähemmän hiova ja hellävaraisempi. Siksi se kelpaa käytettäväksi pinnalla kuin pinnalla.


Kuivana mikroliina on positiivisesti latautunut. Tällöin pöly ja muut irtohiukkaset tarttuvat siihen tehokkaasti. Mikrokuituliina on nukkaamaton, ja sitä voidaan käyttää myös kiillotusaineen levittämiseen ja poistamiseen, monitoimipuhdistusaineille ja suojeluaineille - oikeastaan mihin tahansa. Mikrokuituliina puhdistaa tehokkaasti myös märkänä. Välineenä mikrokuituliina on monipuolinen ja sopeutuva, ja sopii käytännössä pinnalle kuin pinnalle.


Mikrokuituliinan hoitamiseen on käytettävä hieman vaivaa, jotta se säilyttäisi ominaisuutensa. Sen rakenne ja sähköinen varaus irrottavat tehokkaasti likaa puhdistettavalta pinnalta, mutta tämän takia se myös likaantuu muita materiaaleja helpommin. Liinan turhaa likaantumista kannattaa välttää jo käytön aikana, ja se kannattaa huuhdella heti käytön jälkeen.


Liina kannattaa pestä riittävän usein. Optimaalista on pestä liinat erillään muusta pyykistä ilman huuhteluaineita. Huuhteluaineen käyttöä kannattaa välttää, koske se saattaa heikentää liinan imukykyisyyttä. Muista tekstiileistä irtoava nukka ja huuhteluaine voivat imeytyä materiaaliin, jolloin sen puhdistusteho heikkenee. Liina kannattaa säilyttää viikattuna suljetussa tilassa, kuten laatikossa, ettei siihen keräänny pölyä.


Mikrokuituliina kestää hyvin pesua ja käyttöä. Sen käyttöikä voi olla merkittävästi muita materiaalija pidempi, joten sen pesemiseen ja säilytykseen kannattaa varata hieman aikaa ja vaivaa, jotta näistä hyödyistä pääsee nauttimaan.


Valikoimaamme kuuluu esimerkiksi Ma-Fran mikroliinoja kulkuneuvojen sisä- ja ulkopinnoille sekä ikkunoille. Katso lisää tarvikkeet-sivultamme.


Taittamalla liinan neljään osaan saat kahdeksan puhdasta pintaa pyyhkimiseen. Pienemmällä pyyhimispinta-alalla voit myös helpommin painaa tasaisesti koko kädelläsi.


bottom of page