top of page

Ajovalojen kiillotus ja pinnoitus

Päivitetty: 8. helmik. 2022

Ajan patina ja ennen kaikkea saasteet tuovat ajovalojen pinnalle ennemmin tai myöhemmin likaisen pinnan. Tummentunut pinta on paitsi selvä turvallisuusongelma, myös esteettinen häiriötekijä. Näillä keinoilla saat ajovalot alkuperäiseen loistoonsa.


Auton ajovalojen suoja valmistetaan muovista. Materiaalia käytetään sen erinomaisen iskunkestävyyden vuoksi, mutta se on altis ikääntymisen ja luonnonvoimien aiheuttamille värinmuutoksille. Muovin pintakerros muuttuu väistämättä ajan myötä kellertäväksi ja mattaiseksi. Tämä on ilmeinen turvallisuusriski, koska tummentunut muovipinta voi heikentää ajovalon intensiteettiä, pahimmillaan jopa 70 prosenttia. Lisäksi samea ajovalot ovat ilmeinen esteettinen haitta, joka pilaa helposti kokonaisvaikutelman.


Ajovalotkin ovat kiillotettavissa ja pinnoitettavissa. Tässä kuvaillussa esimerkissä on käytetty myös kotifiksarin käyttöön sopivaa Ma-Fran Regénera -pakkausta. Tuotteesta on olemassa myös ammattikäyttöön tarkoitettu versio.


Miten myllytät ajovalot


Pese valot. Näin poistat irtolian pinnalta ennen varsinaisen käsittelyn aloittamista. Mikäli pinnalle jää likaa, se voi vaikuttaa lopputulokseen ei-toivotulla tavalla. Ylimääräinen lika ja irtonaiset hiukkaset pinnalla voivat haitata hiomista ja kiillottamista.


Rajaa käsiteltävä pinta teipillä. Näin vältyt naarmuttamasta metallia lamppujen ympärillä, etenkin hionnan aikana. Myös jälkien siivoaminen on näin myöhemmin helpompaa.


Käytä hiekkapaperia. Ajovalojen pintaan vähitellen kertynyt pinttynyt lika on saatava kokonaan pois parhaan mahdollisen kirkkauden saavuttamiseksi. Käsittele pinta märällä hiekkapaperilla lyhyin ja nopein liikkein pysty- ja vaakasuoraan. Puhdista pinta välillä saadaksesi hiomapölyn pois. Käytän ensin karkeampaa hiekkapaperia kellertävän ja tummuneen pintakerroksen poistamiseen.


Käsittely tavallisella hiekkapaperilla jättää pinnan opaakiksi ja karkeaksi. Tästä tiedät, että tummunut pinnoite on saatu kokonaan pois. Pinnan tulee kuitenkin olla tasainen. Kun käsittely on valmis, hio seuraavaksi hienommalla hiekkapaperilla pinta tasaiseksi ja sileäksi. Siivoa lopuksi hiomapöly.


Kiillota. Kun pinta on hiottu täysin sileäksi, voit lisätä kiillotusaineen puuvillaisella liinalla. Kiillotusaine kirkastaa ajovalon pinnan ja palauttaa sen alkuperäisen läpinäkyvyyden. Pyyhi ylimääräinen kiillotusaine kankaalla ja poista suojateipit ajovalon ympäriltä. Tässä vaiheessa pinnan tulee olla läpinäkyvä ja kirkas.


Viimeistele käsittely pinnoitteella. Tämän tarkoitus on suojella ajovaloa ja säilyttää tekemäsi työn tulokset. Pinnoite luo muovin päälle suojaavan kerroksen. Levitä tuote hienolla kankaalla varmistaaksesi optimaalinen kirkkaus.


Kuluttajakäyttöä varten valikoimaamme kuuluu Ma-Fran Regenera kit, joka sisältää tarvittavat kemikaalit ja hiekkapapereja.

bottom of page