top of page

Miten huollat veneen vaurioituneen pinnan

Päivitetty: 31. elok. 2020

Veneen lasikuitupinnat on suojattu gelcoat-pinnoitteella. Suojaus poikkeaa rakenteeltaan auton maalipinnan clear coat-pinnoitteista. Gelcoat on toki kestävä ja vahva, mutta se on myös huomattavasti rakenteeltaan huokoisampi. Siksi siihen ilmestyy hapettumia erittäin helposti. Useimmissa lasikuituveneissä on jonkinasteista hapettumaa.


Kevyen hapettuman poistoon ei välttämättä tarvita erityistä käsittelyä lainkaan. Helpoissa tapauksissa voi hyvinkin riittää perusteellinen pesu lasikuidulle sopivalla aineella, sekä vahaus. Yksityiskohtaisemmat ohjeet veneen pesuun löydät täältä.

punainen purjevene

Valikoimaamme kuuluu sekä vahashampoo-yhdistelmätuotetteita, kuten Nautic Dolphy ja Caravel. Käsittely onnistuu myös erillisillä aineilla, yhdistelmänä esimerkiksi riittoisa ja monipuolinen Ultra Concentrate Boat Wash ja nestemäinen vaha UV Crème Wax.


Keskivaikea hapettuminen edellyttää jo jonkinasteista gelcoat-pinnan hiontaa ja täyttöä. Koneella tehtäessä tämä onnistuu siististi Gel Coat Compound tai Tortuga gel -hionta-aineella. Molemmat aineet poistavat hapettumia ja pinttynyttä saastetta. Gel Coat Compound jättää lian poistamisen lisäksi vaikuttavan kiillon pinnalle.


Jos hapettuminen on päässyt kehittymään erityisen vaikeaksi, ainoa vaihtoehto saattaa olla koko gelcoat-pinnoitteen hiominen pois ja uusiminen. Tämä projekti on jo haastavampi, ja voi olla parempi jättää asiantuntijan vastuulle.

bottom of page