© 2015 Presco Oy

Asiakaspalvelu - 0400 171 727  - www.presco.fi - Onkkaalantie 33 - 36600 Pälkäne

Eikö haluamaasi tuotetta löydy vielä verkkokauppamme valikoimasta?

Päivitämme uusia tuotteita verkkokauppaan.
Voit lähettää sähköpostilla toivomuksesi uusista tuotteista: info@presco.fi

Presta Epic - ohje kestopinnoitteen käyttöön

 

Kestopinnoitteet ovat pelkkää vahausta kestävämpi ja pitkäaikaisempi ratkaisu auton suojaamiseen. Kestopinnoitteilla, nanopinnoittella ja keraamisilla pinnoitteilla tarkoitetaan polymeeripinnoitteita, jotka muodostavat tiiviin, kovan ja joustavan suojaavan kerroksen auton maalipinnalle.

 

Kestopinnoitteet ovat markkinoiden kestävin ratkaisu pinnan suojaamiseen. Pinnoitteen käyttöikä voi olla useita vuosia hyvin huollettuna. Se on siis vahausta paljon pitkäaikaisempi ratkaisu. Kestonpinnoite on vahaukseen verrattuna toki kallis vaihtoehto, mutta toisaalta yhden käsittelyn hyödyt kestävät paljon pidempään. Normaali vahaus suositellaan tehtäväksi ainakin kahdesti vuodessa, keväisin ja syksyisin.

 

Tutustu laajempaan blogikirjoitukseemme kestopinnoitesta täällä.

 

Presta Epic -pinnoitusjärjestelmä

 

Tässä esimerkkinä Presta Epic -pinnoitussarja. Epic on suunniteltu täydentämään Prestan Pace -kiillotussarjaa. Se yhdistää tehokkaat suojaominaisuudet syvään kiiltoon, myös tummilla autoilla. Se on helppo käyttää ja pyyhkiä pois.

 

Epic -pakkaukseen kuuluu yksi pinnoitepullo. Pinnoitetta tarvitaan noin 15 ml henkilöautoa kohden. Yhdellä pakkauksella käsittelee siis kaksi henkilöautoa tai yhden pakettiauton.

 

 

Älä kiirehdi käsittelyä. Koko pinnoitusprosessi kestää useamman tunnin kaikkine työvaiheineen. Tähän kuitenkin vaikuttaa moni tekijä, kuten tarvitun esikäsittelyn perusteellisuus sekä käsittelijän kokemus keraamisessa pinnoittamisessa.

 

Esikäsittely

 

Käsiteltävän pinnan tulee olla aloitettaessa tasainen, puhdas ja virheetön. Käsitellessä uutta autoa riittänee tehokas pesu ja vahanpoisto. Käsitellessä käytettyä autoa pinnan virheettömyyden takaamiseksi on perusteltua pesun ja vahanpoiston lisäksi vähintään savettaa auto. Mikäli pinta on vähänkään haalistunut, tai siinä on pyörrejälkiä tai muita naarmuja, voi olla hyvinkin perusteltua myllyttää maalipinta ennen pinnoitusta.

 

Lue blogikirjoituksemme vahanpoistosta täällä.

 

Lue blogikirjoitukseemme savettamisesta täällä.

 

Tutustu myös perusohjeisiimme myllytyksestä täällä.

 

Suosittelemme esikäsittelyä esimerkiksi Presta Pace -järjestelmällä ennen pinnoitusta. Se on suunniteltu varta vasten yhteensopivaksi Presta Epic -järjestelmän kanssa.

 

Pakkauksen sisältö

 

Epic on saatavana kahtena erisisältöisenä pakkauksena. Suppeampi Single-use Kit sisältää yhden pinnoituksen perustarpeet: pinnoitusainee, levityssienen ja levityskankaan. Huomaathan, että käsittelykangas on kertakäyttöinen. Laajempi Starter Kit sisältää kaiken pinnoittamiseen tarvittavan. Pinnoitteen ja pinnoitustarvikkeiden lisäksi pakkaukseen kuuluu pesuaine, viimeistelyaine ja reunaton mikrokuituliina.

 

 

Pesu

 

Pese ajoneuvo EPIC Prep Wash -pesuaineella ja kuivaa se huolellisesti. Laimenna pesuaine 1:128 tai

ajoneuvon likaisuuden mukaan. Käsittele pinta Prep Wipe -puhdistusaineella käyttäen nukkaamatonta liinaa.

 Pinnoitus

 

Kääri käsittelykangas levityssienen ympärille. Ensimmäistä paneelia käsitellessäsi kaada kankaalle runsaasti (15-20 tippaa) pinnoitetta niin, että kangas kastuu. Tämän jälkeen lisää aina 3-5 tippaa pinnoitetta uudelle paneelille siirryttäessä. Käsittele pinta 0,5 m kertaa 0,5 m kokoinen paneeli kerrallaan.

 

Pyyhi pintaa levityssienellä limittäisin ja ristikkäisin vedoin useita kertoja, kunnes pinnoite on tarttunut tasaisesti. Pinnoite on tarttunut clear coat -pintaan tehokkaasti silloin, kun pinta ei enää näytä

 

kostealta, eikä levityskangas liu'u enää vaivattomasti pinnalla.

 

Yksi kerros pinnoitetta riittää, eikä tuotetta ole tarkoitettu levitettäväksi useita kerroksia. Päinvastoin useampi pinnoitekerros tekee käsittelystä hitaampaa ja vaikeampaa, mutta ei vaikuta huomattavasti lopputuloksen laatuun.

 

Kuivaus

 

Pinnoite kuivuu noin 5 minuutissa ja muuttuu sinertävän

 

oranssiksi. Kuivumisaika riippuu käsittelytilan lämpötilasta ja kosteudesta. Pyyhi kuivunut tuote pehmeällä mikrokuituliinalla. Kiillota huolellisesti toisella mikrokuituliinalla antaaksesi pinnalle syvän kiillon. Toista käsittely paneeli kerrallaan, kunnes ajoneuvo on kokonaan käsitelty.

 

Käsittelyn jälkeen pidä ajoneuvo vastaavissa oloissa vähintään 12 tuntia. Anna kuivua vähintään 24 tuntia, ja vältä vesisadetta ja kosteutta mahdollisuuksien mukaan.    Pinnoitteen täysi sitoutuminen clear coat -pintaan kestää jopa seitsemän päivää.

 

 

 

 

Please reload