Verkkosivun perustaminen - alkuun nopeasti ja edullisesti

Verkkosivu alkaa olla markkinoinnin perusta - ilman selkeää verkkonäkyvyyttä et ole olemassa. Autonhoidon kaltaisia palveluita etsitään ensimmäisenä verkosta, jolloin ensimmäisenä hakutuloksissa näkyvillä palveluntarjoajilla on parhaat mahdollisuudet kasvattaa asiakaskuntaansa.

 

Pilvipalvelut pienyrittäjälle

 

Verkkosivun rakentamiseen on useita eri vaihtoehtoja. Mikäli tarkoitus on rakentaa yksinkertaiset perusverkkosivut, joilta löytyy esimerkiksi vain yrityksen esittely, yhteystiedot, yhteydenottolomake ja portfolio, varteenotettava vaihtoehto ovat verkkosivujen rakentamiseen tarkoitetut pilvipalvelut.

 

Tällainen ratkaisu voi olla paras pienelle yritykselle, jolla ei ole resursseja palkata ulkoista konsulttia tai teknistä osaamista sivujen suunnitteluun ja hostamiseen omin päin. Pilvipalveluilla on mahdollista rakentaa yksinkertaiset sivut hyvin vähäisellä teknisellä osaamisella ja verrattain nopeasti.

 

Tällaiset sivut voivat olla joustamattomat ja riittämättömät raskaammille nettisivuille. Esimerkiksi verkkokaupalle ne eivät lähtökohtaisesti sovi, vaikka tällaisia palveluita tarjottaisiinkin. Myös maksutapojen vaihtoehdot ovat rajalliset, eivätkä ne yleensä ole yhteensopivia suomalaisten maksuvälittäjien kanssa.

 

Kuitenkin pienelle yrittäjälle, jonka nettisivuista ei tehdä liian raskaita, ne saattavat olla erinomainen sijoitus, etenkin toiminnan alussa. Erilaisia kotisivukoneita on monia, ja käymme tässä läpi muutamia suosituimpia vaihtoehtoja.

 

Kaikilla vaihtoehdoilla sivut on periaatteessa mahdollista rakentaa ja julkaista ilmaiseksi. Käytännössä yrittäjän on pakko hankkia premium-käyttäjätili, vähintään vakuuttajan domain-nimen hankkimiseksi. Näiden hinnat liikkuvat välillä 3-25 euroa kuukaudessa, riippuen palveluntarjoajasta ja valitusta palvelusta. Lisäksi useimmilla ulkomaisilla kotisivukoneilla .fi-pääte edellyttää ylimääräistä sijoitusta à 9 euroa vuodessa.

 

Wix

 

Wix on noussut monessa vertailussa kotisivupilvipalveluiden kärkeen sen intuitiivisuuden ja joustavuuden vuoksi. Se toimii drag-and-drop -periaatteella: käyttäjä voi valita selkeitä sivuelementtejä ja vetää ne kursorilla oikealla kohdalleen ja oikean kokoiseksi. Peukalosääntö on, että jos osaat käyttää hiirtä, osaat rakentaa näppärät sivut Wixin työkaluilla.

 

Wix mahdollistaa verrattain joustavan hakukoneoptimoinnin. Siinä on myös erillinen kännykällä näkyvän sivun editoinnin mahdollisuus - joskin yleisesti ottaen Wixin mobiiliresponsiivisuus on melko kyseenalainen.

 

Wixillä rakennetuista nettisivuista tulee helposti hitaasti latautuva. Tämä on tietenkin tavallaan ongelma jo yksinkertaisemmalla verkkosivulla. Tämä on merkittävä syy, miksi hieman monimutkaisempia verkkosivuja kannata edes yrittää perustaa Wixin varaan.

 

Wix tarjoaa myös erilaisia lisäosia ja laajennuksia sivuihin. Tällaisia ovat esimerkiksi blogi, verkkokauppa, analytiikkatyökalu ja niin edelleen. Osa näistä lisäosista on maksullisia, osa ilmaisia.

 

Webnode

 

Webnode on kansainvälinen palvelu, jonka palvelu on kuitenkin saatavissa täysin suomeksi. Webnode tarjoaa myös .fi -päätteen domainiin osana premium-tilejä, toisin kuin kaksi muuta tässä esiteltyä kotisivukonetta.

 

Webnoden menestys vertailuissa on ollut jokseenkin keskinkertaista. Yritys koneen takana on muita merkittävästi pienempi, ja tavallaan rajalliset resurssit näkyvät.

 

Webnode on edelleen intuitiivisempi ja joustavampi kuin Wordpress.com, mutta toisaalta paljon rajoitetumpi kuin Wix. Wix mahdollistaa lähes täyden vapauden asettelussa ja suunnittelussa, ja Wordpress.com mahdollistaa vain valmiiden teemojen käytön. Webnode asettuu tähän väliin: periaatteessa sivuja rakennetaan drag-and-drop -periaatteella, muttei aivan yhtä vapaasti kuin Wixillä.

 

Wordpress.com

 

Wordpress.com on eri asia kuin "tavallinen" Wordpress. .com -päätteiden WP on nimenomaan pilvessä oleva kotisivukone, joka ei edellytä hostaamisessa omatoimisuutta.

 

Vertaillusta kolmikosta Wordpress.com on kaikkein rajallisin ja raskain vaihtoehto. Sivun elementtien asetteluun ei voi vaikuttaa itse, vaan sivut rakentuvat ennalta valitun teeman perusteella. Sivujen rakentamistyökalu ei ole läheskään yhtä intuitiivinen kuin muilla vaihtoehdoilla, vaan edellyttää hieman enemmän opettelua. Pilvipalveluun ei voi myöskään yhdistää lisäpalveluja, vaan

 

Wordpress.com-perusteiset sivut ovat kuitenkin helpommin siirrettävissä tavallisella Wordpressillä hallittavaan kokonaisuuteen. Wordpress on myös varteenotettavin vaihtoehto, mikäli sivuille ollaan rakentamassa laajaa blogia.

 

Wordpress.com saattaa olla hyvä vaihtoehto pitkällä aikavälillä, jos verkkosivuja on tarkoitus laajentaa ajan kanssa. Tällöin jossain vaiheessa voi tulla ajankohtaiseksi siirtyä pilvipalvelusta itse hallinnoituun WP-kokonaisuuteen.

 

 

 

 

 

Please reload

© 2015 Presco Oy

Asiakaspalvelu - 0400 171 727  - www.presco.fi - Onkkaalantie 33 - 36600 Pälkäne

Eikö haluamaasi tuotetta löydy vielä verkkokauppamme valikoimasta?

Päivitämme uusia tuotteita verkkokauppaan.
Voit lähettää sähköpostilla toivomuksesi uusista tuotteista: info@presco.fi