Auton pesu ja ylläpito

Kun auton pinnat ovat lähtökohtaisesti hyvässä kunnossa ja asianmukaisesti käsitelty, niiden kunnon ylläpitämiseen tarvitaan edelleen säännöllistä vaivannäköä. Näin vaivalloisten ja kalliiden käsittelyjen tuloksista saadaan nauttia pidempään. Näillä ohjeilla onnistuu auton arkinen ylläpito ja puhdistus.

 

 

Esipesu

 

Riittävä esipesu on kaikkien pintakäsittelyn A ja O. Helposti irtoava pintalika on saatava pois ennen mitä tahansa käsittelyä. Näin vältytään ikäviltä pyörrejäljiltä eikä vahingoiteta ajoneuvon pintakerrosta turhaan.

 

Esipesu on mahdollista tehdä pelkällä vedellä, mutta esipesuaine parantaa työn tulosta. Laimenna pesuaine ohjeen mukaan. Levitä esipesuaine alhaalta ylöspäin ja huuhtele letkulla tai painepesurilla ylhäältä alaspäin. Älä käytä tässä vaiheessa hanskaa tai sientä.

 

Vanteet ja renkaat

 

Jos renkaat ja vanteet pestään myös, se on hyvä tehdä tässä vaiheessa. Yleisesti ottaen renkaat ja vanteet pestään samalla tavalla kuin muukin auto, joskin omilla aineillaan. Levitä pesuaine pinnalle. Huuhtele vedellä.

 

Varsinainen pesu

 

Kun autoa pestään osana arkista ylläpitoa, käytetään autoshampoota. Shampoot ovat riittävän hellävaraisia, että ne jättävät vahapinnoitteen entiselleen. Käytä puhtaita työkaluja ja pidä ne puhtaina käsittelyn aikana. Mikäli hanskaan tai sieneen on jäänyt jämiä edellisestä käyttökerrasta, ne saattavat aiheuttaa pyörrejälkiä.

 

Käytä kahta ämpäriä. Laita toiseen pesuaine, toiseen puhdasta vettä pesuhanskan tai -sienen huuhteluun. Pese auto alue kerrallaan ylhäältä alas. Pidä hanska tai sieni puhtaana huuhtelemalla se säännöllisesti ämpärissä. Toista käsittely tarvittaessa.

 

Huuhtelu ja kuivaus

 

Huuhtele pesuainejäämät autosta letkulla tai painepesurilla ylhäältä alaspäin. Kuivaa ensin lastalla, sitten mikrokuituliinalla tai tavallisella säämiskällä. Älä anna huuhteluveden kuivua omia aikojaan, jotta välttäisit pisarajäljet pinnalla.

 

Please reload

© 2015 Presco Oy

Asiakaspalvelu - 0400 171 727  - www.presco.fi - Onkkaalantie 33 - 36600 Pälkäne

Eikö haluamaasi tuotetta löydy vielä verkkokauppamme valikoimasta?

Päivitämme uusia tuotteita verkkokauppaan.
Voit lähettää sähköpostilla toivomuksesi uusista tuotteista: info@presco.fi