Mitä neem-öljy on ja miten se vaikuttaa

Päivitetty: 27. elo 2020


koira ja pullo öljyä

Neem-öljystä on tullut nopeasti muodikas luonnontuote sen oletettujen terveysvaikutusten vuoksi.


Selvitämme tässä artikkelissa mitä neem-öljy on, miten se vaikuttaa terveyteen, ja miten sitä sovelletaan lemmikkien hygieniatuotteissa.


Neem-öljy on tärkeä ainesosa kaikisas PetLine -sarjan koirille tarkoitetuissa shampoissa.


Mitä neem-öljy on


Neem-öljy on neem-puusta uutettava materiaali. Sitä on käytetty etelä-aasialaisessa perinteisessä lääketieteessä jo pitkään, mutta se on kasvattanut suosiotaan ympäri maailmaa.


Öljy sisältää omega-6 ja omega-9 rasvahappoja, e-vitamiinia ja terpeenejä. Siihen kohdistuva kiinnostus johtuu näiden komponenttien tunnetuista hyönteisiä karkottavista, tulehdusta vähentävistä, sieniä ehkäisevistä ja allergiaoireita helpottavista vaikutuksista


Neem-öljyä ei käytetä ruoanlaitossa, eikä sitä tule käyttää myöskään osana koiran ruokavaliota. Sen sijaan sitä käytetään luonnollisena hyönteismyrkkynä sekä komponenttina kosmetiikassa, myös koirien shampoissa.


Raaka ja laimentamanton neem-öljy on voimakkaan ja epämiellyttävän hajuista, mikä rajoittaa sen käyttöä. Raaka öljy voi myös olla voimakasta ja ärsyttää ihoa, mutta ei ole sinällään myrkyllistä. Laimennettu öljy esimerkiksi osana shampoota ei sen sijaan ole haitallista.


Neem-öljy koiran shampoissa


Neem-öljy on laajasti käytetty komponentti koirien hygieniatuotteissa. Öljyä tulee käyttää lemmikkien kanssa vain laimennettuna ja ulkoisesti. Raa'an öljyn käyttöä ei suositella, eikä sitä tule antaa eläimille syötäväksi.


Shampoossa laimennettu neem-öljy ei ole koirille haitallista, mutta ei suositella käytettäväksi kissojen turkissa, koska kissat puhdistavat turkkiaan nuolemalla.


Öljyä käytetään luonnollisena hyönteiskarkotteena. Se voi ehkäistä esimerkiksi hyttysten tai kirppujen siirtymistä turkkiin, mutta ei karkota punkkeja. Kuten mitään luonnonvalmistetta, myös neem-öljyä ei suositella käytettäväksi korvaamaan kokonaan normaalia hyönteiskarkotetta.


Öljy edesauttaa myös ihon terveyttä. Se voi olla erityisesti hyödyllistä kuivasta ihosta kärsiville lemmikeille.


Pidä kuitenkin mielessä, että neem-öljy on luonnontuote, jonka terveysvaikutuksista on vielä rajallisesti empiiristä tietoa. Älä koskaan korvaa koiran lääkitystä, hyönteismyrkkyä, tai eläinlääkärin suosittelemaa tuotetta neem-öljyllä. Mikäli et ole varma öljyn käytöstä, kysy aina ensin neuvoa eläinlääkäriltäsi.


PetLine shampoot koirilleKaikki PetLine Body -sarjan shampoot koirille sisältävät neem-öljyä. Tuotteen on turvalliseksi laimennettu, ja ne tuoksuvat miellyttävälle, peittäen neem-öljyn luonnollisen epämiellyttävän hajun.


Tutustu sarjaan verkkokaupassamme.

Lue lisää lemmikkituotteistamme täältä.