top of page

Mitä hyötyä on rengasehosteesta?

Päivitetty: 27. elok. 2020

Ei liene yllätys, että renkaat ovat kaikista auton osista pahimman rasituksen kohteena. Ajon aiheuttaman kitkan lisäksi ne kärsivät maantieliasta, mudasta, vedestä, suolasta, jarrupölystä, rasvasta ja auringonvalosta. Renkaat kuluvat erittäin helposti, ja siksi ne tarvitsevatkin erityistä ylläpitoa – ei vain niiden ulkonäön vuoksi, vaan myös niiden teknisen käyttöiän pidentämiseksi.


Vinyyli kuluu siis käytössä, eikä siitä pääse yli eikä ympäri. Yleensä ratkaisu vinyylin kulumiseen on ehoste, joka ylläpitää materiaalin ulkonäköä ja suojaa sitä rasitukselta. Ehoste elvyttää renkaiden värin ja muodostaa kerroksen niiden päälle. Ehosteen suojaominaisuudet eivät ole verrattavissa moniin vahoihin, vaan yleensä ehostetta on käytettävä säännöllisesti.


ma-fra fast & black rengasehoste kiho

Perinteisesti rengasehosteet on jaettu kahteen kategoriaan: vesipohjaisiin ja liuotinpohjaisiin. Vesipohjaiset ehosteet edustavat yleensä turvallisempia mutta lyhytikäisempia ehosteita, kun taas liuotin- tai öljypohjaiset on suunniteltu kestämään pitkään, joskin ne saattavat pitkällä aikavälillä olla haitallisempia.


Vesipohjaiset ehosteet tunnistaa usein niiden kermaisesta väristä ja koostumuksesta. Ne sisältävät yleensä luonnollisia öljyjä, jotka eivät vahingoita vinyyliä edes säännöllisesti käytettynä. Lisäksi ne saattavat sisältää synteettisiä polymeerejä ja muita suoja-aineita, jotka muodostavat suojakerroksen. Näin ne ehkäisevät kulumaa renkaille jatkossa. Vesipohjaiset ehosteet ovat yleensä myös biohajoavia.


Prescon asiakkaiden ensimmäinen valinta renkaiden ehostukseen on Ma-Fra Fast & Black, erittäin hyvin myyvä rengasehoste kaikentyyppisille käytetyille ja kuluneille renkaille. Suojaa rengasta ja palauttaa sen alkuperäisen värin ja elastisuuden. Tuotetta voidaan käyttää myös puskureiden, sivupeilien, lokasuojien ja spoilereiden ehostamiseen.


Tuote kestää noin kolme pesua, ja on erittäin helppo käyttää. Suihkuta tuote pinnalle tasaisesti, ja levitä mikrokuituliinalla tai levityssienellä. Tuote palauttaa renkaiden välin, ehkäisee halkeilua ja kuivumista, sekä jättää näyttävän kiillon. 'Ehosteiden käyttöä helpottaa siihen suunniteltu levityssieni. Kaareva sieni helpottaa tuotteen käyttöä renkaan kaarevalla pinnalla ja vähentää roiskeita. Pehmeä materiaali ei naarmuta vähääkään renkaita.Toinen laadukas tuote renkaiden ehostukseen on vesiliukoinen, kaksitoiminen vinyyliehoste LaboCosmetica Hydra. Se soveltuu paitsi renkaille, myös kaikille muilla auton ulkoisille tai sisäisille vinyylipinnoille. Se sisältää fluoripolymeeriä, joka antaa jopa kolmen kuukauden suojan kaikille pinnoille, myös UV-säteiltä.Tuotetta voidaan käyttää raakana tai laimennettuna 1:5 asti, riippuen halutusta kiillosta. Tuote levitetään pinnalle siihen soveltuvalla sienellä tai mikrokuituliinalla. Tutustu myös Hydran käyttöohjeeseen seuraavalla videolla:


bottom of page