top of page

Nopea puhdistus pikakiillokkeella - Perfècta

Päivitetty: 26. elok. 2020


Pikakiilloke – mitä, miksi, milloin


Pikakiilloke on helppo ja nopea vaihtoehto auton puhdistukseen silloin, kun perusteelliseen pesuun ei ole aikaa tai tarvetta. Se on siis helppo käsittely peruspuhtaalle autolle, kun isompaa pesua ei ole aietta tehdä. Pikakiilloke puhdistaa kevyen lian erittäin nopeasti ja helposti pelkällä pyyhkimisellä.


Pikakiilloke soveltuu siis autotallissa istuneelle autolle, hieman pölyyntyneelle ajoneuvolle, tuoreen lian nopeaan puhdistukseen ja vaikka pestyn auton viimeistelyyn ennen näyttelyä. Pikakiilloke on siis tuote, joka kannattaa olla aina kätevästi saatavilla autotallissa tai hansikaslokerossa.


labocosmetica perfecta pikakiilloke mikrokuituliina

LaboCosmetica Perfècta on nopein ratkaisu, kun haluat saavuttaa kiillon, syvyyden, silkkisen vaikutelman ja suojan mahdollisimman nopeasti. Sen koostumus poistaa nopeasti ja tehokkaasti likaa, vesitahroja ja hyönteisiä. Sopii käytettäväksi kaikille pinnoille, kuten korille, ikkunoille, muoville, tiivisteille tai kromille.Perfècta on erinomainen apukeino kuivauksessa, sillä se vähentää kovan veden aiheuttamia tahroja. Se on suunniteltu yhteensopivaksi vahojen, pinnoitteiden ja nanopinnoitteiden kanssa, kuten muutkin LaboCosmetica -tuotesarjan kemikaalit.


Miten pikakiilloke toimii


Pikakiillokkeet sitovat pölyä ja kevyttä likaa itseensä, minkä jälkeen sen voi pyyhkiä helposti pois mikrokuituliinalla. Siksi se soveltuu kevyen lian puhdistamiseen helposti ja nopeasti. Lähtökohtaisesti se soveltuukin käyttöön peruspuhtaille ajoneuvoille.


Jotkin pikakiillokkeet, kuten Perfècta, myös vahvistavat ajoneuvon kiiltoa ja jättää useita viikkoja kestävän suojakerroksen. Perfècta sopii käytettäväksi sellaisenaan, vahan vahvistamiseksi tai keraamisen pinnoitteen hoitoon. Kaikki LaboCosmetica -tuotesarjan kemikaalit on varta vasten suunniteltu pinnoitetulle autolle.


labocosmetica perfecta pikakiilloke mikrokuituliina

Pikakiilloke ja spray-vaha


Pikakiillokkeella ja spray-vahalla saattaa olla merkistä riippuen osittain päällekkäisiä ominaisuuksia – mutta ne ovat kaksi toiminnaltaan eri tuotetta, jotka eivät automaattisesti korjaa toisiaan. Kiillokkeen pääasiallinen tehtävä on puhdistaa ja kiillottaa, spray-vahan tarkoitus on muodostaa käsiteltävälle pinnalle suojaava kerros.


Jotkin pikakiillokkeet sisältävät suoja-aineita, jotka suojaavat pintaa vahan tavoin. Myös Perfècta lisää käsiteltävälle pinnalle suojakerroksen, joka joko suojaa pinnan tai vahvistaa vahakerrosta. Tämä ei kuitenkaan ole osa kaikkia pikakiillokkeita. Samalla tavoin jotkin spray-vahat voivat sisältää puhdistusominaisuuksia, mutta tämäkään ei ole ominaisuus kaikissa vahoissa.


Kaiken kaikkiaan monet pikakiillokkeet eivät suojaa pintaa, ja useimmat vahat eivät puhdista pintaa. Suihkuttamalla tavallista vahaa likaiselle pinnalle lika todennäköisemmin vain imeytyy osaksi vahakerrosta. Tutustu siis aina valmistajan ohjeisiin äläkä oleta turhia.Kiillokkeen käyttö saven liukasteena


Voiko pikakiilloketta käyttää puhdistussaven liukasteena? Tämä riippuu tuotteesta, eikä kaikkia kiillokkeita ole valmistettu täysin samanlaisiksi. Eri valmistajien välillä voi olla suuriakin eroja, ja tuotteen sopivuus on tarkastettava tapauskohtaisesti ennen käyttöä.


Perfècta soveltuu myös saven liukasteeksi. Onkin pääsääntöisesti kätevämpää valita yksi tuote jolla on useita käyttötarkoituksia. Tämä säästää aikaa, vaivaa ja myös rahaa – siksi Perfècta onkin kätevä vaihtoehto niin ammattilaiselle kuin kotikäyttöön.


Joskus pikakiilloke ei riitä


labocosmetica perfecta pikakiilloke mikrokuituliina

Pikakiillokkeet on tarkoitettu melko kevyeen ja pinnalliseen puhdistukseen pesujen välissä. Sillä puhdistetaan pääsääntöisesti pölyä ja siihen kertynyttä kosteutta. Likaa, linnunjätöksiä, mutaa ja muita tahroja voidaan lähtökohtaisesti poistaa vain, jos ne ovat erittäin tuoreita ja kosteita puhdistushetkellä. Muuten riskinä on, että likaa joudutaan hankaamaan voimakkaasti. Kuivuneen ja piintyneen lian puhdistaminen pikakiillokkeella voi herkästo naarmuttaa ja vahingoittaa pintaa. Kun likaa on kertynyt hieman pidemmän aikaa, pääsääntöisesti onkin viisaampaa pestä ja hoitaa auto pidemmän kaavan mukaan.


Miten pikakiilloketta käytetään


Pikakiilloke on nimensä mukaisesti nopea ja helppokäyttöinen tuote, eikä eri merkkien välillä ole suuria eroja. Perfèctaa voidaan käyttää sekä kuivalla että märällä pinnalla. Märällä pinnalla levitä tuote liinalla ja kuivaa veden ja Quick Detailerin sekoituksella kostutetulla liinalla. Kuivalla pinnalla levitä mikrokuituliinalla ja kuivaa välittömästi. Pidä käsillä riittävä määrä mikrokuituliinoja – mitä suurempi ajoneuvo ja mitä enemmän likaa sillä on, sitä useampia liinoja kuluu. Taita ja vaihda liinan puolta aina kun yksi puoli on imenyt itseensä likaa. Vaihda liinaa kun puhtaita sivuja ei enää ole jäljellä.

labocosmetica perfecta pikakiilloke mikrokuituliina

bottom of page