top of page

Auton pesu keväällä

Päivitetty: 26. elok. 2020

Talven aikana auto joutuu kovalle käytölle myös kaupunkiajossa. Keväällä auton pinnalla on todennäköisesti rautaisannos suolaa, kuraa ja piintynyttä maantielikaa. Näiden jättäminen autoon edistävät metallin ruostumista ja vaikeuttavat pesua, kun se lopulta tehdään. Märkä keli heti talven jälkeen ei helpota asiaa. Siksi auton perusteellinen peseminen onkin erityisen tarpeellinen toimenpide juuri tähän vuodenaikaan.


Talven jälkeisen käsittelyn perusta on perusteellinen pesu ja vahaus. Huomioi erityisesti auton pohja ja vaikeasti tavoitettavat alueet. Etenkin pohjaan on talven jäljilta varmasti tarttunut huomattava määrä suolaa. Konepellinkin alle voi vilkaista, ja puhdistaa ainakin reunat. Esimerkissämme pesuun on käytetty Ma-Fra Brillmax B2 pesuainetiivistettä. Vaahtoava pesuaine levitetään alhaalta ylös ajoneuvon pinnalle. Vaahdon annetaan vaikuttaa hetki, minkä jälkeen se huuhdellaan painepesurilla alhaalta ylös. Mahdolliset jäämät huuhdellaan ylhäältä alas.


Pikijäämät auton helmoissa voivat edellyttää erillistä käsittelyä, kuten myös esimerkkitapauksessamme. Tähän tarkoitukseen käytimme Ma-Fran Deca Flash pienpoistajaa. Vanteissa oli myös merkittäviä rautajäämiä. Nämä käsiteltiin Ma-Fran P-Ray raudanpoistajalla. Tuotteet suihkutetaan sumupullolla tai aerosolilla piintyneen lian päälle ja annetaan vaikuttaa hetki, minkä jälkeen ne huuhdellaan pois. Kuivasimme auton lopuksi


Viimeistelimme kevätpesun nopeasti Prestan Nano Finishing Spray-pikavahalla. Tuote suihkutetaan helposti sumupullolla koko käsiteltävälle pinnalle ja annetaan kuivua muutama minuutti. Tämän jälkeen pinta kiillotetaan mikrokuituliinalla. Esimerkin kaikisas työvaiheissa käytimme Ma-Fran Xtra Brilliance -mikrokuituliinoja.


Lämpötilan noustessa sisätilojen puhdistukseen voi olla hyvä hetki, etenkin jos auto pestään kotona. Mattojen pesu, sisätilojen imurointi, verhoilujen ja kojelaudan puhdistus sekä ikkunoiden pesu voivat tulla kyseeseen. Esimerkkitapauksessa käsittelimme sisätilat Prestan Leather & Vinyl Cleaner -puhdistusaineella, Malcon Fabric and Carpet Cleaner -verhoilunpuhdistajalla, sekä Ma-Fran Glass Cleaner -lasinpuhdistusaineella.Tuulilasinpyyhkimet voi olla myös hyvä vaihtaa tähän vuodenaikaan, mikäli siihen on tarvetta.


bottom of page