Miksi auton pesu on erityisen tärkeää talvella

Päivitetty: elo 26

Suomen sääolosuhteissa on joskus kysytty, voiko ja kannattaako autoa pestä talvella. Auton pesu myös kylminä vuodenaikoina on paitsi mahdollista, monesti jopa tärkeämpää kuin kesäkeleillä.

Talvella auton pesu on tärkeää, koska se on kovemmalla koetuksella. Suomen talvessa suolatut tiet ovat arkipäivää, nollakeleillä kosteuskin on ongelma ja likaa päätyy ylipäätään pinnalle enemmän. Auto joutuu siis tavallista kovemmalle koetukselle.


Kun auto likaantuu helpommin, pinta myös kuluu nopeammin. Myös hapettumisen ja ruosteen riski kasvaa, etenkin suolan takia. Käyttämällä kunnon kovavahaa, kuten Malco Imperial Paste Wax, jo hyvissä ajoin syksyllä voidaan ennaltaehkäistä vahinkoja tiettyyn rajaan saakka.


Tärkeää on kuitenkin myös riittävä säännöllinen pesu, jolloin pinnalla vaikuttavat haittatekijät saadaan ajoittain eliminoitua. Mitä pidempään ne vaikuttavat, sitä enemmän vahinkoa ne saavat aikaan.

Suola ja maantielike ovat etenkin ongelmallisia auton pohjalle. Yleensäkin auton pohja on poissa silmistä ja poissa mielestä, jääden liian vähälle huomiolle. Talvella on tavallistakin tärkeämpää muistaa pestä koko auto suolasta ja kurasta.


Auton pesusta voit lukea yksityiskohtaisemmin täältä. Pohjan pesusta olemme kirjoittaneet tänne.


Talvinen pesu on monesti haasteellisempi, joten suosittelemme ainakin silloin tällöin pesemään auton hieman pidemmän kaavan mukaan. Esipesuun soveltuu painepesuriin sopiva Taxi XL Cleaner. Pienpoistoon käy Deca-Flash, ja nastapölyn poistoon P-Ray tai savi. Kiiltoa autoon saa lisää käyttämällä pesuun Prestan hoitavaa shampoota Ultimate Shampoo Conditoner. Jään poistoon ja ehkäisyyn Not Ice. Upean kiillon ja koko talvikauden kestävän suojan saat Imperial Paste Wax -kovavahalla.


Tutustu autonpesuohjeisiimme täällä.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

pH-arvo ja pesuaineen voimakkuus

Kaikki fiksarit varmasti tuntevat kemiaalien happamuutta mittaavan pH-asteikon. Tämä asteikko on ollut käytössä jo yli vuosisadan. Yksi autokemikaalien markkinoinnin kestävimmistä urbaanimyyteistä on

© 2015 Presco Oy

Asiakaspalvelu - 0400 171 727  - www.presco.fi - Onkkaalantie 33 - 36600 Pälkäne

Eikö haluamaasi tuotetta löydy vielä verkkokauppamme valikoimasta?

Päivitämme uusia tuotteita verkkokauppaan.
Voit lähettää sähköpostilla toivomuksesi uusista tuotteista: info@presco.fi