Pohjan pesu - miksi ja miten

Päivitetty: 26. elo 2020

Auton pohja on poissa silmistä, ja siksi usein myös poissa mielestä. Vähemmän näkyvien osien puhdistamatta jättämisellä voi kuitenkin olla ikäviä seuraamuksia, jotka vaikuttavat auton ajettavuuteen ja ennen kaikkea jälleenmyyntiarvoon. Mitä huonosti hoidetusta pohjasta voi seurata, ja miten näitä ongelmia voi sitten välttää?

Auton pohja kärsii ylivoimaisesti eniten kuritusta kaikista auton ulkopinnoista. Siihen kohdistuu merkittävästi näkyviä osia enemmän roiskeita, likaa ja hiukkasia. Siihen lentää helposti kuraa, vettä, lunta, suolaa, hiekkaa ja kiviä.


Hiekka ja kivet naarmuttavat ja kuluttavat pohjan suojaa, altistaen sen helpommin vahingolle. Kosteus ja suola aiheuttavat ruostevahinkoja. Pohjaan tarttuu eniten likaa, joka kerääntyy ja piintyy, tehden puhdistamisesta haastavaa.


Lika ja ruoste kuluttavat ja rasittavat auton ajettavuuden kannalta tärkeitä osia. Näin lika lyhentää auton käyttöikää ja aikaistaa korjausten tarvetta. Pohja on myös tärkeä moottorin viilentämisen kannalta, ja kertyvä lika voikin haitata tätä prosessia, nostaen ylikuumenemisen riskiä.Pohjan peseminen voi olla hyvinkin haasteellinen projekti. Tämä johtuu paitsi vaikeasti tavoitettavista pinnoista, myös siitä, että likaa kertyy enemmän ja pesujen väli on yleensä pidempi. Voikin olla perusteltua jättää pesu ammattimaisen pesulan tehtäväksi.Pohjan pesussa on hyvä käyttää painepesuria. Taloudellisuuden ja helppouden lisäksi painepesurilla saadaan piintyneempää likaa helpommin irti. Perusteellinen huuhtelu painepesurilla riittää hyvin tee-se-itse ensiavuksi, mutta ei missään nimessä korvaa perusteellista pesua. Optimaalisesti pohja tulisi huuhdella perusteellisesti, käsitellä rasvanpoistajalla, ja puhdistaa vaikeimmat kohdat harjalla.

Tutustu autonpesuohjeisiimme täällä.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

pH-arvo ja pesuaineen voimakkuus

Kaikki fiksarit varmasti tuntevat kemiaalien happamuutta mittaavan pH-asteikon. Tämä asteikko on ollut käytössä jo yli vuosisadan. Yksi autokemikaalien markkinoinnin kestävimmistä urbaanimyyteistä on

© 2015 Presco Oy

Asiakaspalvelu - 0400 171 727  - www.presco.fi - Onkkaalantie 33 - 36600 Pälkäne

Eikö haluamaasi tuotetta löydy vielä verkkokauppamme valikoimasta?

Päivitämme uusia tuotteita verkkokauppaan.
Voit lähettää sähköpostilla toivomuksesi uusista tuotteista: info@presco.fi