top of page

Kestopinnoitteet

Päivitetty: 27. elok. 2020


presco mafra forever young

Kestopinnoitteet ovat pelkkää vahausta kestävämpi ja pitkäaikaisempi ratkaisu auton suojaamiseen. Kestopinnoitteilla, nanopinnoittella ja keraamisilla pinnoitteilla tarkoitetaan polymeeripinnoitteita, jotka muodostavat tiiviin, kovan ja joustavan suojaavan kerroksen auton maalipinnalle.


Kestopinnoitteet ovat markkinoiden kestävin ratkaisu pinnan suojaamiseen. Pinnoitteen käyttöikä voi olla useita vuosia hyvin huollettuna. Se on siis vahausta paljon pitkäaikaisempi ratkaisu. Kestonpinnoite on vahaukseen verrattuna toki kallis vaihtoehto, mutta toisaalta yhden käsittelyn hyödyt kestävät paljon pidempään. Normaali vahaus suositellaan tehtäväksi ainakin kahdesti vuodessa, keväisin ja syksyisin.


Kestopinnoitteen hyödyt ovat monet. Pinnoite muodostaa tiiviin ja kestävän kerroksen maalin päälle. Se luo vaikuttavan ja kestävän kiillon jo sinällään, mutta tekee myös arkisesta huollosta helpompaa. Koska pinnoite on vesitiivis, se hylkii erilaisia lian lähteitä, kuten maantielikaa, lintujen jätöksiä, happosateita ja niin edelleen. Se tekee pesemisestä ja vahaamisesta merkittävästi helpompaa ja auttaa pitämään auton uuden veroisen näköisenä pitkään.


Kova suojakerros myös estää erilaisten maali- ja metallipintaa vahingoittavien elementtien pääsyn lävitseen. Se suojaa autoa UV-säteilyltä, saasteilta, ruosteelta ja erilaisilta kemiallisilta lioilta. Kova pinta suojaa myös tiettyyn rajaan saakka hienolta naarmuuntumiselta.


Kestopinnoitteet ovat pitkäaikainen mutta hintava ratkaisu. Ne edellyttävät myös auton pinnalta täydellistä virheettömyyttä onnistuakseen. Siksi se sopii parhaiten tehtäväksi uusille autoille - ja ennen kaikkea teetettäväksi asiantuntijalla. Kestopinnoite sopii kuitenkin yhtä hyvin budjettiautoille kuin hieman arvokkaammillekin kulkuneuvoille, pitäen molemmat uuden näköisinä pitkään.

Ma-Fra Forever Young Headlights

Valikoimaamme kuuluu Ma-Fra Forever Young, pitkäkestoinen titaanis-keraaminen pinnoite, joka muodostaa likaa hylkivän kerroksen auton pinnalle. Forever Young suovaa ympäristön epäpuhtauksilta, maantiesuolalta, pieltä, happosateilta ja teollisuuslaskeumilta.


Forever Young suojaa niinikään pesuaineista, UV-säteilystä ja pesunaarmuuntumista johtuvaa maalipinnan kulumista.


Koska Forever Young hylkii likaa, autoa ei tarvitse pestä yhtä usein. Pestessä tuote edesauttaa upeaa vedenhelmeilyä. Se ylläpitää kirkasta ja syvää kolmiulotteista kiiltoa.


Valikoimaamme kuuluu Forever Young STC Permanent Ceramic Nano Coating maalatuille pinnoille sekä Mafracoat Headlights ajovaloille.


STC (Silicon – Titanium – Ceramic)

Tuote koostuu 70 % silikonioksidista ja 30 % titaanioksidista. Tämä innovatiivinen kemiallis-fyysinen yhdistelmä poikkeaa perustavanlaatuisesti markkinoilla aiemmin nähdyistä ratkaisuista. Se on yhtä aikaa kova ja joustava, ja antaa parhaan mahdollisen suojan maalipinnalle. Se muodostaa niinikään kirkkaan lasimaisen kiillon, joka kestää koko käsittelyn teknisen käyttöiän ajan. Silikonioksidi mahdollistaa ennennäkemättömän hyvän tartunnan pintaan. tehokkaan suojan naarmuuntumista vastaan sekä vettähylkivän efektin. Titaanidioksidi on tämän hetken paras ratkaisu pinnan suojaamiseen sen itsensäpuhdistavan ja kemikaaleja vastustavan rakenteen vuoksi.

Ma-Fra STC titaani-keraaminen polymeeri pinnoite


Pinnoitteen käyttäminen


Ennen käyttöä


Jokainen auto on erilainen, joten ohjeita tulee soveltaa tilanteen mukaan. Esivalmistelut ovat tärkeitä, ja kaikki alla kuvaillut vaiheet – tai niiden tekemättä jättäminen – vaikuttavat pinnoituksen laatuun. Auto tulee käsitellä +15-+25 lämpötilassa ilmankosteuden ollessa 30-60 %.


Uusi auto:

Varmista, että käsiteltävät pinnat ovat puhtaat ja kuivat, eikä pinnoilla ole suoja- tai luovutusvahoja. Pyyhi pinta tarvittaessa ensin Deep Cleanerilla poistaaksesi rasva ja vahajäämät, jotka voivat heikentää pinnoitteen kestoa. Huom! Käytä pyyhkimiseen nukkaamatonta liinaa, joka ei naarmuta. Muista kääntää liinaa usein, jotta se ei vain siirtele rasvajäämiä paikasta toiseen.


Käytetty auto:

Käsittele pinta kuten edellä. Hapettuneet pinnat tulee hioa tai kiillottaa ennen pinnoitusta.


Käsittelypinnan tarkistus:

Ensimmäisellä käyttökerralla levitä tuotetta huomaamattomalle 10x10 cm kokoiselle alueelle varmistuaksesi tuotteen soveltuvuudesta. Näin vältät riskejä ja reklamaatioita.


Sekoittaminen


Forever Young on yksikomponenttinen. Pullon tasainen ravistaminen riittää ennen käyttöä.


Levittäminen


Kaada 2-3 ml sekoitettua tuotetta Ma-Fra Forever Young -levityssienelle. Levitä mahdollisimman ohut kerros pinnalle ristikkäisin liikkein. Käsittele pinta osa kerrallaan. Voita levittää tuotetta jopa 1x1 m kokoiselle alueelle kerrallaa. Tämä nopeuttaa käsittelyä merkittävästi. Tuotteen polymerointi alkaa noin 5-7 minuutin kuluttua levittämisestä. Tähän asti epätasaisia levitysjälkiä voi vielä korjata. Älä paina levityssientä.


Pyyhkiminen


Kun ensimmäinen auton osa, esimerkiksi nokka, on levitetty, anna pinnan kuivua hetki. Kesällä sopiva aika on 3-5 minuuttia, talvella 5-10 minuuttia. Kun aika on kulunut, kiillota pinta tasaiseksi mikrokuituliinalla. Älä käytä kosteaa mikrokuituliinaa. Muista vaihtaa liinan puolta riittävän usein. Tukkeutunut liina ei puhdista pintaa. Yhden auton käsittelyyn tarvitset yleensä kolme mikroliinaa.


Jos lämpötila nousee yli 30 C, kuivumisaika lyhenee merkittävästi. Tällöin pinta on pyyhittävä erittäin nopeasti, jottei ylimääräinen tuote tartu rumasti pintaan. Ennenaikaisesti kuivuva pinta voi jäädä epätasaiseksi.


Viimeistely


Viimeistele pinta vielä puhtaalla mikrokuituliinalla. Näin vältät laikkuisen pinnan. Muista kääntää mikroliinaa riittävän usein. Kun viimeistely on valmis, voit siirtyä seuraavaan pinnan osaan. On tärkeää käsitellä auto yksi paneeli kerrallaan, jottei tuote ehdi kuivua ennenaikaisesti.


Forever Young on tarkoitettu yhden kerroksen pinnoitteeksi. Voit kuitenkin tehdä ylimääräisen pintakerroksen erityisen kulutukselle alttiisiin kohtiin, esimerkiksi keulaan ja helmoihin.


Käsittelyn jälkeen


Jos pinta jää käsittelyn jälkeen epätasaiseksi, suosittelemme hiomaan pinnoitteen pois ja käsittelemään koko alueen uudestaa. Pinta tulee suojata kosteudelta vähintään kuuden tunnin ajan käsittelyn jälkeen. Jos auto luovutetaan välittömästi asiakkaalle, suosittelemme suojaamaan pinnan Ma-Fra Lotus Juice -suoja-aineella. Näin vältetään kosteusvauriot tuoreelle pinnoitteelle. Autoa ei myöskään tulisi säilyttää heti käsittelyn jälkeen yli -20 C pakkasessa, koska tämä voi merkittävästi hidastaa pinnoitteen kuivumista. Autoa ei saa pestä seuraavan viiden päivän ajan, koska tuotteen täydellinen polymerointi kestää niin kauan. Avattu pullo tulee säilyttää tiiviistä suljettuna ja valolta suojassa. Suosittelemme käyttämään tuotteen loppuun niin pian kuin mahdollista avaamisen jälkeen.

bottom of page